≫ 

Ogromno gradilište na Marakani: Priprema se teren za najvažniji projekat koji će promeniti budućnost kluba! (FOTO)

Zemljište koje je godinama bilo prazno i napušteno i koje je do sada u glavnom služilo za otpad, u bliskoj budućnosti će zasijati punim sjajem

  • 18

Najsavremeniji mediko blok, odnosno ambulanta za oporavak i rehabilitaciju igrača nalaziće se omah ispod severne tribine Zvezdinog stadiona, tik ispred svlačionica na Marakani. Biće namenjen fudbalerima Zvezde a verovatno će moći da ga koriste i ostali najbolji sportisti sportskog društva.

Uspešna izdanja fudbalera Crvene zvezde na evropskoj sceni klubu je donelo mnogo para. Veliki deo tih sredstava se troši na poboljšanje infrastrukture i modernizaciji trenažnog centra kako bi fudbaleri Zvezde imali uslove slične onima koje imaju njihove kolege u najvećim svetskim klubovima. Jedan od tih koraka modernizacije je i izgradnja modernog mediko bloka.

Zemljište koje je dugo bilo zapušteno, koje je uglavnom služilo za odlaganje otpada u skorijoj budućnosti će dobiti jedno od najsavremenijih objekata za oporavak i rehabilitaciju.

Foto: Telegraf.rs/Filip Ištvanović

Fudbalski klub je dugo tavorio u dugovima i nije mogao ni da razmišlja o nekim inovacijama a kamoli o izgradnji novih objekata. Danas kada je Crvena zvezda prvo dočekala proleće u Evropi a potom ove godine i debitovala u Ligi šampiona stanje na računu je drastično promenjeno i ulazak u savremene tokove je započeto. Zvezda je, prema rečima poslovnog direktora Stefana Pantovića, samo ove sezone zaradila 60 miliona evra od Lige šampiona i transfera.

Fudbalska akdemija iza južne tribine je modernizovana po najsavremenijim standardima. Stadion je ''umiven'' za Ligu šampiona. Prvotimci su još pre nekoliko godina dobili novu, modernu svlačionicu, a prošle godine su obnovljeni i tereni iza severne trebine na kojima treniraju. Sada je na red došlo nešto bez čega se moderan fudbal ne može zamisliti, mediko blok, što je u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf najavio i Zvezdan Terzić.

Foto: Telegraf.rs/Filip Ištvanović

Jedan ''teren'' iza severne tribine dugo je čamio prazan. Čak ga je i atletski klub dobio na korišćenje ali pošto ni oni nisu imali finansijskih sredstava, sada je FK taj deo zemlje ponovo uzeo pod svoje i počelo je raščišćavanje terena.

U nedavnom razgovoru za naš portal, direktor Zvezdinog stadiona Miodrag Ćorović je otkrio da su radovi trenutno zaustavljeni zbog prirodne ''prepreke'':

- Bio sam nedavno u ministarstvu, imamo projekat imamo sve, ali pošto je to brdo "klimavo" s oproštenjem, očekujemo da će nam inspekcija nadležna reći da napravimo prvo potporni zid i da učvrstimo, pa onda da krene mediko blok. Videće se odatle i Sveti Sava i sve će da ima neku simboliku - priča nam Ćorović.

Foto: Telegraf.rs/Filip Ištvanović

Trenutno se raščišćava teren i priprema zemljište za buduću gradnju. U slučaju da Crvena zvezda ponovi uspeh od predhodne dve sezone već na jesen bi se moglo očekivati i izgradnja novog potpornog zida koji će omogućiti sigurnu i bezbednu izgradnju moderne sportske ambulante.

Foto: Telegraf.rs/Filip Ištvanović

Izgradnjom ovog zida povećala bi se i bezbednost posetioca sa severne tribine koji su godinama prolazili pored dubokog ambisa od koga su odvojeni samo metalnom ogradom.

VIDEO: Zvezda gradi kulu ispred ulaza na sever

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AHA B

    8. april 2019 | 16:25

    MOGU DA MISLIM KOLIKO OVIM TOPALOVIĆIMA IZ HUMSKE RADE KOMPLEKSI,PUCA SUJETA....SAMI BI SEBE UGRIZLI ZA GUZICU,DA MOGU....DOĆI ĆE I NJIHOVO VREME,NEKAD... MOŽDA U DRUGOJ POLOVINI OVOG VEKA

  • Y

    8. april 2019 | 15:02

    Drzavni projekat

  • Lepi

    8. april 2019 | 15:01

    Znam da je ustaljeni naziv MARAKANA,ali zasto ja zvanicno Rajko Mitic naziv stadiona van upotrebe??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA