≫ 

Marakana ovakvog čarobnjaka nije videla još od Deje Savićevića (FOTO) (VIDEO)

Punih 20 godina, još od 1999. godine i povratka Genija na Marakanu, Crvena zvezda je čekala čarobnjaka i dobila ga je u liku Marka Marina

  • 46

Specifična je ova sezona Crvene zvezde! I to ne samo po broju uzastopnih mečeva bez poraza, završenoj regularnoj sezoni bez upisa istog, kao i igranja u Ligi šampiona, već zbog činjenice da najtrofejniji srpski klub u svojim redovima ima neke specifične igrače.

GENIJE POSLE GENIJA

Kao što je Milan Borjan ove sezone dokazao da je najbolji golman Zvezde u 21. veku, tačnije od Stevana Dike Stojanovića, tako je i Marko Marin definitivno pokazao da veći majstor s loptom nije "znojio" crveno-beli dres u poslednjih 20 godina, odnosno od povratka Dejana Savićevića na Marakanu 1999. godine.

Foto: MN Press

Možda Genije u tih nekoliko meseci nije pokazao svu svoju magiju, delom i zbog prekida sezone bombardovanjem, ali mu je i ono malo bilo dovoljno da opravda svoj nadimak.

KLASA IZNAD SRPSKE LIGE

Nije Marinov gol protiv Proletera bio taj koji je potvrdio njegovu klasu. Štaviše, tekst o naturalizovanom Nemcu je trebalo da ide ranije. Verovatno odmah posle derbija protiv Radnika iz Surdulice, jer je još tada svima bilo jasno kakvog čarobnjaka Zvezda ima u svojim redovima.

- On je klasa i daleko je iznad ove lige. Svoje majstorstvo je pokazao i prilikom slobodnjaka, ali i tokom cele utakmice - rekao je nedavno Nenad Neško Milovanović, nakon što je Marin iz slobodnjaka ''rešio'' i Lučane.

To je samo jedna od utakmica u kojima je Marin plesao po terenu. Međutim, za ovo vreme koje je proveo u Zvezdi, stiče se utisak da Marin i ne mora da pleše svih 90 minuta. dovoljan mu je samo trenutak da ''završi posao''.

DAO PRVI GOL ZA ZVEZDU U LIGI ŠAMPIONA

Kao što je bio slučaj protiv Bačke, kada je ušao u 59. minutu u igru i samo 120 sekundi kasnije ''spojio'' Filipa Stojkovića sa golom za konačnih 3:1.

Foto: Nikola Tomić

O onom njegovom mangupskom dodavanju za Bena protiv Napolija u Ligi šampiona naširoko se pričalo, a već tada smo istakli da bi verovatno celi svet pričao o tome da je nešto slično uradio, na primer, Lionel Mesi.

Kada smo kod LŠ, dodaćemo i to da je Marin bio strelac prvog gola za Zvezdu u istoriji ovog takmičenja, kao i da je bio asistent Milanu Pavkovu protiv Liverpula. Zanimljivo, Marin je bio jedini Nemac u LŠ koji je direktno učestvovao u četiri gola u grupnoj fazi. Iza njega su ostali igrači kao što su Rojs i Kros...

Lista njegovih sjajnih poteza u dresu Zvezde je podugačka. Pomenućemo i onaj detalj sa priprema, kada je šokirao čak šestoricu igrača Maribora.

IGRAČI MOGU DA NAUČE DOSTA OD NJEGA

- Marko je igrač kakav se dugo nije pojavio u Zvezdi. Privilegija je za navijače, ljubitelje fudbala, da možemo da ga gledamo. Mnogi uz njega mogu da nauče daleko više nego što bi kroz vežbe. Nosilac je igre, suvo zlato Zvezde.

- Samo prisustvo mnogo više znači mladim igračima, drugačije kad ga gledate, kada provedete 24 časa sa njim. Pre će da upiju od njega nego od mene - govorio je Milojević o Marinu upravo na tim pripremama u Turskoj.

Elem, ovaj gol protiv Proletera kao da je krunisao sve ono što je Nemac pokazao tokom sezone i sve ono što su o njemu govorili i saigrači i protivnici.

Uostalom, onaj aplauz na Marakani i trk skoro svih saigrača ka njemu da mu čestitaju na golu, jasno to govore.

Foto: Nikola Tomić

- Mnogo lep gol! Čitava akcija je bila odlična, počela je sa desne strane, duplim pasom sa Gajićem, potom je lopta prebačena levo, usledio je dribling i potom lob. Sigurno je to jedan od najlepših golova u mojoj karijeri i drago mi je što sam takvim potezom, u veoma važnom trenutku, doprineo pobedi svoje ekipe - rekao je Marin posle meča.

Možda negde tamo u podsvesti, i njegovoji i navijača Zvezde, provlači se činjenica da je Marin jedino ostao dužan da svoju magiju pokaže protiv Partizana i tako zaokruži celokupan utisak majstora kakav na Marakani nije viđen od Savićevića.

Ali, imaće priliku i za to. Možda čak i dve. Prvu u 160. večitom derbiju 24. aprila, drugu ako Zvezda i Partizan obezbede plasman u finale Kupa.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. april 2019 | 20:24

    Биће прилике ако га само не бију превише "костоломци" типа Дринчић или ови са лавора...уметник!

  • Kursumlija

    8. april 2019 | 20:18

    Lepo je biti Zvezdas ovih dana.ZIV BIO MARINE SRBENDOOO!!!

  • Nesa CZ

    8. april 2019 | 20:47

    Da je majstor vidi se u prvom dodiru lopte...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA