≫ 

LŠ: Može li Porto protiv Liverpula kao protiv Junajteda pre 15 godina i da li se to Gvardiola odrekao sna o 4 trofeja?

Od 21.00 čas igraju se prve četvrtfinalne utakmice najelitnijeg fudbalskog takmičenja

  • 0

Četiri engleska kluba nalaze se u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona, ali najmanje jedan moraće da završi takmičenje zbog direktnog duela Mančester Sitija i Totenhema.

Upravo taj meč je na programu u utorak veče, i to na novom, fantastičnom stadionu Totenhema, tek nedavno otvorenom protiv Kristal Palasa, dok 350 kilometara dalje istovremeno igraju Liverpul i Porto.

Siti, aktuelni prvak Engleske, i Totenhem nikada se nisu sastali na međunarodnoj sceni, a dodatnu težinu uz to ima i što će pobednik izboriti prvi put polufinale elitnog takmičenja.

- Istina je da su moji igrači umorniji zbog polufinala FA Kupa, ali to ne sme da bude izgovor. Iza nas je već odlična sezona. Naše je da se borimo i da igramo do kraja, mada mislim da je gotovo nemoguće osvojiti četiri pehara u sezoni - rekao je Gvardiola.

Pep Gvardiola na konferenciji za medije Foto: AP/Tanjug

Veći pritisak je na "građanima", odnosno menadžeru Pepu Gvardioli jer je došao na Etihad baš zbog osvajanja Lige šampiona i do sada u Evropi nije napravio značajan uspeh, za razliku od kolege Maurisija Poketina koji sa Totenhemom ima tendenciju rasta.

Fudbaleri Mančester Sitija u sjajnoj formi su od 14 pobeda u nizu i veliko je pitanje ko može da ih zaustavi. Slično je bilo i prošle godine, pa je Liverpul bio bolji u istoj fazi Lige šampiona. Da li isto može da ponovi Totenhem?

>>> U poslednja četiri međusobna duela Mančester Siti je lako izlazio na kraj s Totenhemom, a kvota da će Građani slaviti i večeras, u četvrtfinalu Lige šampiona, je 1,85, dok je kvota na Totenhem 4,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Mančester Siti.

- Ovo je za mene kao trenera jedna od najvažnijih utakmica u karijeri. U delikatnoj smo situaciji, jer je protivnik jedna od najboljih klubova u Evropi. Borićemo se svim snagama da odemo dalje - rekao je Argentinac.

Manje neizvesnosti, barem na papiru, očekuje se u susretu Liverpula i Porta, s obzirom da su "crveni" veliki favoriti za prolaz dalje.

Trening fudbalera Porta Foto: AP/Tanjug

Tim Jirgena Klopa priželjuje prošlogodišnjih 5:0 protiv istog rivala u osmini finala, kada su svi golovi viđeni na Enfildu, ali Porto ove igra znato bolje, što najbolje pokazuje da je eliminisao Romu i "prošetao" se u grupnoj fazi.

- Ovo će biti sasvim drugačiji dvomeč nego onaj iz prošle sezone. Moramo da budemo oprezni. Siguran sam da će oni doći da nam se revanširaju - rekao je Klop.

>>> Liverpul se bori za trofej u Premijer ligi i Ligi šampiona, pa će želeti da večeras (21.00) protiv Porta na Enfildu završi veći deo posla u četvrtfinalu LŠ. Kvota da će Crveni slaviti sa dva ili više golova razlike (Hendikep pobeda) je 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Porto.

Svakako da su Portugalci već premašili očekivanja, imaće dozu rasterećenosti, suprotno od Liverpula koji traži korak dalje u odnosu na prošlu sezonu kada je izgubio finale od Real Madrida.

Klop na konferenciji za medije Foto: AP/Tanjug

Postavlja se pitanje da li Porto može da ponovi 2004. godinu, kada su u četvrtfinalu izbacili Mančester junajted koji je tada takođe važio za izrazitog favorita?

Obe utakmice igraju sod 21.00 čas i možete ih gledati na televiziji Arena Sport.

>>> Mančester Siti je prvi favorit za osvajanje Lige šampiona s kvotom 3,40, a prati ga Barselona sa 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA