≫ 

Revolucija u španskom fudbalu: F4 umesto Superkupa, Kup kralja u novom ruhu

Predlog koji je vrlo blizu prihvatanja

  • 0

Predsednik FS Španije Luis Rubiales predložio je promenu načina dolaska do trofeja u kup takmičenjima. I ako je tek predlog vrlo je verovatno da će biti i usvojen na sledećem sastanku UO FS Španije i da ćemo gledati malo drugačiji Kup kralja i Superkup

Radi većeg interesovanja publike i veće izjednačenosti takmičenja predloženo je da se Kup, umesto do sadašnjih dvomeča od šesnaestine finala, dvomeč igra tek od polufinala.

Sve do tada domaćini bi bile slabije rangirane ekipe. Ovim novim pravilima bi se pružila šansa slabijim klubovima da naprave iznenađenja i da odigraju više kola. Takođe, najbolji klubovi bi kretali od prvog kola umesto od šesnaestine finala koa do sad. Time bi se dala prilika i petoligašima da ugoste Real i Barsu ali i njima da isprobaju neke nove, mlade snage.

Foto: AP/Tanjug

Takođe promene bi pretrpeo i Superkup, utakmica između pobednika Kupa i prvenstva. U buduće bi to bio turnir nalik na fajnal-for. Igrao bi se početkom godine i to van Španije a na njemu bi učestvovali finalisti Kupa i prve dve ekipe iz prošlogodšnjeg ligaškog dela. U slučaju da su finalisti Kupa među prva dva u ligi, na F4 bi učestvovao olufinalsita koji ima najviše trofeja!?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA