≫ 

Lalatović pred meč istine sa Zvezdom: Igramo protiv najboljeg kluba u Evropi, njemu se ne preti

U subotu će se na "Marakani" šampionska trka rešiti ili zakomplikovati - igraju prvoplasirana Zvezda i drugoplasirani Radnički

  • 14

Nedelja istine je pred Radničkim iz Niša: duel odluke za titulu sa Zvezdom i dva zaredom sa Partizanom - koji će definisati sezonu ekipe Nenada Lalatovića

Prvi naredni meč je onaj najvažniji - za prilazak šampionu na samo bod, što će se desiti ukoliko Nišlije naprave senzaciju i pobede na "Marakani". Svaki drugi scenario ostavlja crveno-bele u prilično mirnoj poziciji pred finiš sezone.

- Očekuje nas prelepa utakmica - rekao je Nenad Lalatović o utakmici sa svojim bivšim klubom u subotu od 18 sati.

Bića ovo treći sudar prvoplasiranog i drugoplasiranog na tabeli ove sezone: Zvezda je dobila meč na "Rajku" 2:0, dok je na "Čairu" bilo 2:2.

Lalatović je biranim rečima pričao o najtrofejnijem srpskom klubu.

- Crvena zvezda je prvak Srbije, učesnik Lige šampiona, a o njihovoj snazi najbolje govori to što su pobedili Liverpul. O našoj snazi nama govori to što smo u 30 utakmica doživeli jedan poraz i zbog toga nas očekuje pravi derbi. Drago mi je što derbi konačno nije samo Zvezda - Partizan, nego i Zvezda - Radnički.

Nenad Lalatović i njegovi igrači bu subotu će imati najveći mogući izazov u dosadašnjem delu sezone Foto: MN Press

Otišao je i dalje Lalatović u hvalospevima Zvezdi, ali iznad svega apostrofira veličinu svog tima.

- Hoću da pokažu celoj Srbiji koliko vrede. Ovo su najbolji igrači koje sam trenirao i šta god se desi - moje mišljenje o njima se neće promeniti. Zvezda je za mene lično najveći klub u Evropi i ne možete da pretite njima kada igraju pred svojom publikom, takođe jednom od najboljih u Evropi i svetu.

Radnički je u dva meča ove sezone sa Zvezdom pokazao da može da se nadigrava sa timom Vladana Milojevića.

- Videli smo da možemo da igramo protiv njih, koliko god da su jači. Oni su doveli Marina, jednog od najboljih igrača u Evropi. Imaju neke svoje mane, nismo opterećeni prvim mestom, a oni moraju da budu. Crvena zvezda, bar po kvalitetu, mora da bude prva. Mi taj pritisak nemamo, ali idemo da vidimo koliko možemo i da im se suporostavimo na najbolji mogući način - ocenio je Nenad Lalatović, uporedivši Beograđane sa Pari Sen Žermenom.

- Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo da smo s pravom drugi na tabeli. Hoću da moji momci uživaju jer od mene nemaju nikakav pritisak, ovo je nedelja istine za nas. Ovde su jer mogu da se nose sa tim.

Superliga, 31. kolo:

PLEJ-OF (subota)

Crvena zvezda - Radnički Niš 18.00 (Arena sport 1)

Mladost - Napredak 18.00

Partizan - Čukarički 19.00 (Arena sport 3)

Vojvodina - Proleter 19.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA