Nemačka je zemlja fudbala: Za derbi druge lige karte tražilo 150.000 ljudi! (VIDEO)

150.000 ljudi trebovalo je karte za meč između Kelna i HSV-a

  • 3

Najveća utakmica srpskog fudbala između Zvezde i Partizana na poslednjem derbiju okupila je 35.000 ljudi. Sa druge strane, na derbiju nemačke druge lige čak 150.000 navijača trebovalo je karte za duel KelnaHamburgera.

Stadion Kelna bio je premali za sve one koji su želeli da gledaju derbi dva nekadašnja, višestruka, šampiona Nemačke koji su se prošle godine preselili u niži rang.

Stadion Mingensdorfer koji ima kapacitet od 50.000 mesta bio je premali za sve navijače ova dva proslavljena kluba. Na svaku prodatu ulaznicu po dva čoveka su ostala van stadiona. Neverovatnih 150.000 karata je trebovano pre utakmice.

To je skoro tri puta više nego što je bilo prisutno na poslednjm srpskom Večitom derbiju. Tada je na stadionu ''Rajko Mitić'', koji prima oko 54.000 ljudi, bilo prisutno, po zvaničnim informacjama, 35.000 ljudi.

Ali Nemačka je to. Zemlja u kojoj je fudbal nešto posebno. Zemlja u kojoj su gotovo sva mesta popunjena sa članovima sezonskih karata. Zemlja u kojoj je fubal strast, ljubav, više od života.

Keln je jurio pobedu sa kojom bi osigurao prvo mesto i povratka u Bundesligu. Čak je i pehar bio prisutan na stadionu. Međutim HSV je uspeo da otkine bod na vrelom gostovanju i tako proslavu prolongira za naredno kolo.

Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Pet kola pred kraj, Keln je prvi sa 59 bodova, HSV ima 52. Od trećeg mesta, koje vodi u doigravanje (sa trećim najslabjim timom iz Bundeslige), do sedmog razlika je svega 4 boda, a trenutno najbolji položaj ima Union Berlin.

Prve dve ekipe idu direktno u elitu. Trenutno su obe ekipe na dobrom putu ka tome.

Pogledajte kako je izgledala atmosfera na stadionu:

VIDEO: Navijači PAOK-a zapalili Solun: Bliži se najduže čekana crno-bela titula!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misirac

    17. april 2019 | 16:50

    Nemacka ima 80 000 000 miliona stanovnika . A nas samo 7 000 000 miliona . I ne razumem sto je to toliko cudnoo. Lose vam je poredjenje. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA