Bio je šokiran! Posle 45 minuta nas je izbacio i poslao pod tuš: Vidić se prisetio teškog početka u Junajtedu (VIDEO)

On i Patris Evra nisu ostavili dobar prvi utisak kod pomoćnog trenera

  • 6

Bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić prisetio se svojih prvih dana na Old Trafordu i otkrio koliko mu je bilo teško kada je iz moskovskog Spartaka stigao u Premijer ligu!

Vidić je za Junajted odigrao tačno 300 utakmica i postigao je 21 gol, a u klub je stigao u zimu 2006. godine. Kao i Patris Evra iz Monaka.

- Pripremali smo se da igramo u Premijer ligi, bili smo sa Reneom Mjolenstenom. On je tada bio trener U21 ekipe. Ferguson nam je rekao da odigramo jedan meč za njih, čisto da bismo odigrali nešto, jer nismo mogli odmah u Premijer ligu. Nismo bili srećni, ali OK, pristali smo... Posle 45 minuta Rene je poslao Patrisa i mene pod tuš. Nismo bili dobri. Bio je šokiran. Patris i ja smo se pogledali i rekli: Vau - prisetio se Vidić.

Ipak, Ferguson je imao strpljenja za Vidića i Evru s kojima je dve godine kasnije postao šampion Evrope i osvojio sijaset trofeja u Engleskoj.

- Trebalo je vremena da se prilagodimo fudbalu u kome uvek igraš unapred. U evropskom fudbalu često igraš horizontalno, kružiš. Ali u Engleskoj je samo napred i uvek uz fizički kontakt. Čak i na U21 nivou kad pomisliš da je faul sudija ti kaže da nastaviš. Najveći problem je dakle bio da se prilagodimo, na kraju smo uspeli. Fergi je imao strpljenja i čekao nas je, a ostali igrači su nam pomagali u teškim trenucima - jasan je bio Srbin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Y

    18. april 2019 | 19:59

    To je bio fudbaler , a ne danasnje balerine. Video bi ja Nejmara protiv Vidica, ne bi mrdnuo u dzep bi ga smestio!

  • Vuk

    18. april 2019 | 20:12

    Zavreprezentaciju 0 penal napravi penal promaši

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA