Nova anglomanijska izjava Saše Ćurčića: Izneo je plan pomirenja Grobara, pa najavio pobedu Partizana u derbiju! (VIDEO)

U svom stilu, bez dlake na jeziku...

  • 29

Saša Ćurčić je u svom "anglomanijskom" maniru najavio 160. večiti derbi, najavivši čak pobedu Partizana nad Crvenom zvezdom!

Iako je atmosfera pred derbi pomalo učmala (bodovna razlika i radni dan za ovu utakmicu su učinili svoje), popularni Đani je vatreno i energično najavio debitantski trenerski derbi Save Miloševića, prijatelja i nekadašnjeg saigrača.

Ipak, valja spomenuti i da smo sa Đanijem razgovarali pre duela crno-belih sa Nišlijama u prvenstvu. Otkrio je kako je doživeo emotivni brodolom u Vranju, ali i šta mu se sve dešavalo u Londonu 1999. godine, kada je ostao bez dva miliona funti zbog protesta protiv NATO bombardovanja.

Foto: Nikola Tomić

- Ja očekujem pobedu Partizana. Partizan je u nekim preporođenim međuljudskim odnosima u svlačionici. Ako Savo bude imao hemiju da nastavi niz... Zdrava, porodična atmosfera u svlačionici donosi rezultat. Partizan je lav u snu i sad se budi, derbi dolazi u pravo vreme. Vidim ja tu, meni su najveće dve slabe karike Babić i Savić, ako budu igrali u centralnom koridoru, u igri kratkih pasova, što Partizan gaji poslednjih 20 godina od Vladice Kovačevića, Moce Vukotića, Ćire, moje malenkosti...

- Ako Savo bude, kao Geret Sautgejt trener Engleske, napravio šablon po igri mojoj i Savinoj u Aston Vili. Bio je oduševljen igrom, mi smo bili ispred vremena, ja sam Savu po sredini šesnaestercu koristio kao martinelu, produžio kretanje, spinuje između dva centralna, ja prođem i gurnem... Ako budu tako igrali, biće svašta na Marakani, možda bude i visoki rezultat, videćemo. Moj savet je da krila zaboravi, nema više ništa preko krila.

Savo i Đani nekada Foto: MN Press

- Marakana je rođena za ševu, ta ševa sa treningu se dešava na svakom sektoru, Partizan je ševa, cela istorija je takva. Definitivno ćemo gledati fantastičan meč.

U Zvezdi, Đani posebno zanimljivo vidi Marka Marina.

- Viziju fudbala koji ja gajim doneo je ovde Marko Marin. Ja to pričam, on to radi na terenu. Između linija, spaja napadače iza leđa, glava gore. Doneo je nešto, ako Partizan njega zaustavi, završio je 90 posto posla. Vidi, ja volim mangupe, volim uličare, volim igrače koji imaju onu stvar.

Foto: Nikola Tomić

Može li Đani da pomiri Grobare?

- Ja bih najviše voleo da ih pomirim, ja sam uličar, prošao sam ulice Londona i Njujorka sa najvećim belosvetskim, pravim, od Gambina, Gotija i u kvartu živim sad u Londonu gde se crnci kolju i bodu sa mačetama i noževima. Sve sam prošao, ti navijači su revolucionari, moraš da ih poštuješ brate. Ti sa 18 godina možeš da glasaš, ti imaš 5-6.000 na jednoj strani, 10.000 na drugoj, to su revolucionari, nisu navijači i huligani. Moraš da ih uvažiš i da im daš mesto. Ja da sam predsednik Partizana, da mi je budžet 2 miliona, 500.000 - 600.000 ide njima. Legalnim tokovima, a to sam pričao pre 10 godina, kao što ima Zvezda. Odakle Zvezdi za onu pirotehniku, to stotine hiljada evra košta - kaže Đani, čiju izjavu o Grobarima, trenutnom stanju i upravi možete pogledati u vrhu teksta.

VIDEO - Saša Ćurčić: Partizan mora da pobedi Radnički iz Niša na parkingu

VIDEO - Saša Ćurčić: Batu Mirkovića i Savu Miloševića niko ne može da potroši

VIDEO - Đani otkrio zašto je plakao posle poraza od Bačke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA