Fudbal je ostao bez još jednog velikana: Ćavi Ernandez otišao u penziju!

Barselona nikad neće zaboraviti tandem Ćavi - Inijesta

  • 8

Legendarni fudbaler Barselone i španski reprezentativac Ćavi Ernandez (39) saopštio je danas sa završava igračku i odmah počinje trenersku karijeru.

Čuveni vezista poslednje četiri godine igrao je za katarski Al-Sad, nakon impresivnih 17 godina u Barseloni, 767 zvaničnih utakmica, 85 golova i rekordnih 25 trofeja, od čega četiri u Ligi šampiona i osam u Primeri.

- Ono što sam postigao u poslednje dve decenije je bilo privilegija. Moja dužnost je sada pored terena i da pomognem fudbalu kad god sam u mogučnosti - rekao je Ćavi.

Obećao je da će kao trener samo nastaviti nit koju je povukao iz svog matičnog kluba u Kataloniji.

- Moja filozofija kao trenera će oslikavati moj stil koji smo razvijali mnogo godina pod uticajem Johana Krojfa i u La Masiji i najveći pokazatelj te filozofije je fudbal koji se igra u Barseloni.

Volim kad timovi preuzimaju inicijativu na terenu, igraju napadački fudbal i vraćaju mu suštinu zbog koje smo ga svi voleli kao deca: igranje sa loptom u nogama - naveo je Ćavi i zaključio da je takođe bila privilegija igrati fudbal sa 39 godina.

Sa Španijom je osvojio Mundijal 2010. i dve titule na EP (2008, 2012), a ukupno je odigrao 133 utakmice i postigao 13 golova.

VIDEO - Autobus pun fudbalera Reala prošao ulicama grada, navijači pali u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    2. maj 2019 | 19:53

    Cavi legenda, jedan od najbojih igraca u vezi ikada! Barsa je najlepsi fudbal igrala sa trojkom Cavi-Iniesta-Mesi, hvala vam za sve!

  • AHAB

    2. maj 2019 | 22:54

    R O N A L DA I N H O , L O N G L I V E K I N G ! !

  • pera

    2. maj 2019 | 19:02

    Posle Kasiljasa se svi malo zamislite kad presjete 35,36 g a novcano ste situirani...znam da si ti mozda voleo fidbal ali ne jurite vise za parama porodice trpe polako postajwtw dede...igrajte se sa unucima))) evo napisah ovaj komentar a da sam fudbaler igro bi do 60g))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA