≫ 

Zvezda je šampion! Crveno-beli promašili penal i igrali sa desetoricom, džoker Pavkov golom rešio pitanje prvaka! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli su odbranili titulu prvi put posle 12 godina i zvanično došli do 29. naslova šampiona države

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana u meču 35. kola Superlige i tom pobedom overili titulu prvaka Srbije. Oni su dva kola pred kraj ostali na nedostižnoj prednosti u odnosu na Radnički iz Niša.

Jedini strelac za Zvezdu bio je Milan Pavkov koji je u 82. minutu rešio pitanje pobednika, iako su crveno-beli u tom trenutku imali igrača manje zbog isključenja Marka Gobeljića.

Zvezda je uspela da odbrani titulu prvi put od sezone 2005/2006, odnosno 2006/2007. Prvo poluvreme počelo je vrlo dosadnim fudbalom koji se malo ubrzava negde od desetog minuta.

Promašen penal Bena, Foto: Marko Jovanović

U redovima Zvezde je jedino Ben delovao raspoloženo da se nadigrava pa je u desetom minutu lepo propustio loptu za Joveljića, koji je startovao kao jedini špic.

Mladi napadač je uštopovan pred golom Rosića, ali je ta akcija Zvezde nagovestila zanimljiviji nastavak meča. Prva poluprilika pala je u 21. minutu kada je Gobeljić šutirao sa distance, a Vujadin Savić probao petom da skrene loptu ka golu.

Samo dva minuta kasnije najbolju šansu u prvom delu promašuje Bojić. Primio je loptu od Bojovića kroz štoperski tandem Zvezde, ostao sam kao duh ispred Milana Borjana, ali je sa desetak metara šutirao pored leve stative.

Gobeljić nezadovoljan posle crvenog kartona, Foto: Marko Jovanović

Isti akter bio je loš realizator akcije po isteku pola sata igre. Dobio je upotrebljiv centaršut po zemlji sa levog krila, opet bio sam pred Borjanom i šutirao je iskosa u bliži ugao, pa je kanadski internacionalac odbranio.

Mladost je izvela korner, lopta je u jednom trenutku doletela do Šatare koji se nije snašao i šutirao je preko gola.

Zvezda nije mnogo pokazala u prvom delu izuzev nekoliko šuteva sa distance pa joj je odgovaralo to što je poslednjih sedam, osam minuta prošlo u nešto mirnijem tempu da bi mogla da se konsoliduje pred nastavak utakmice.

Drugo poluvreme nije obilovalo prilikama, ali jeste sa nekoliko situacija koje su mogle da odvedu vodu na svačiju vodenicu. Vukanović je propustio prvu šansu za Zvezdu u nastavku kada je u 53. minutu presreo udarac Bena i poslao ga pored gola.

Velika šansa za Rodića, Foto: Marko Jovanović

Golman Rosić se istakao u 61. minutu kada je Rodić dobro skočio posle centaršuta Marina, a Rosić odlično spasao gol.

Milojević je u tim trenucima video da mu treba sveža krv u napadu, uveo je Ivanića i Pavkova umesto Vukanovića i Joveljića i Pavkovu nije trebalo mnogo da napravi razliku.

Dobro se namestio na skok u 66. minutu, Šatara mu je naskočio na leđa, a sudija Dragan Čolović je to procenio kao penal. Ben je namestio loptu na kreč i Rosić mu je odbranio!

Veliki promašaj Bojića u prvom poluvremenu, Foto: Marko Jovanović

Već u 68. minutu situacija se potpuno okreće u korist Mladosti. Gobeljić je ispred kaznenog prostora gostiju pao posle jednog duela, sudija mu je dao žuti karton i pošto je to bio drugi, isključio ga je.

Zvezda je nastavila da napada i sa desetoricom i to joj se isplatilo u 82. minutu. Jovančić je kroz sredinu poslao po zemlji loptu na bok za Gajića, bek je istrčao i vratio u sredinu za Pavkova, a stameni napadač iz Begeča je sa daljine penala pogodio mrežu za veliko slavlje na tribinama stadiona Rajka Mitića.

Crveno-beli su trijumfom na svom stadionu došli do 54. boda u prvenstvu, što niški Radnički nije mogao da sustigne. Nišlije su na svom stadionu remizirale sa Vojvodinom bez golova pa su ostali na 46 bodova pred poslednja dva kola prvenstva.

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Babić, Savić, Rodić, Gobeljić - Jovančić, Jovičić - Vukanović, Marin, Ben - Joveljić. Trener: Vladan Milojević

Mladost (4-2-3-1): Rosić - Milošević, Šatara, Jovanović, Leković - Andrić, Pejović - L. Jovanović, Radivojević, Bojić - Bojović. Trener: Nenad Milovanović

Drugo poluvreme:

Foto: Marko Jovanović

90. minut KRAJ - Zvezda je šampion države zvanično po 29. put u njenoj istoriji!

82. minut - GOOOOOOOOOL! Pavkov pogađa sa daljine penala posle lepe kombinacije Jovančića i Gajića. Jovančić je kroz sredinu po zemlji poslao loptu Gajiću, a ovaj je vratio u sredinu za Pavkova koji iz prve tuče po zemlji za 1:0.

81. minut - Prolazi Jovančić po levoj strani, podiže na drugu stativu za Bena koji je iz blizine zahvatio loptu glavom i šutirao preko gola!

80. minut - Lazar Jovanović izlazi van igre, Pavlović u igri. Menja i Milojević, Milan Gajić ulazi u igru, a Branko Jovičić je ušao.

75. minut - Zvezda već šest minuta napada sa desetoricom na terenu, Mladost se brani strpljivo i čeka priliku za kontru.

69. minut - Drugi žuti karton i isključenje za Marka Gobeljića! Čolović je procenio da je bek Zvezde simulirao u situaciji blizu kaznenog prostora Mladosti i dao mu je drugi žuti. Gobeljić je negodovao, ali morao van.

67. minut - PROMAŠEN PENAL ZVEZDE! Dragan Čolović je svirao jedanaesterac za Zvezdu nakon što je Šatara faulirao Pavkova posle centaršuta.

64. minut - Jovanović jjako šutira pored gola, na drugoj strani je šutirao Mirko Ivanić. Ivanić je ušao u igru umesto Alekse Vukanovića, a Milan Pavkov je zamenio Joveljića na terenu.

61. minut - Sjajna šansa za Zvezdu, Marin je centrirao, Rodić skočio i Rosić odlično odbranio! Najbolja šansa za crveno-bele do sada.

Foto: Marko Jovanović

57. minut - Centaršut Marina, nikog nije bilo u sredini i u petercu.

53. minut - Prva dobra šansa za Zvezdu! Ben je šutirao sa distance, lopta je stigla do Vukanovića koji nije bio u ofsajdu, ali je šutirao pored gola.

50. minut - Mirnih pet minuta nastavka, slično kao i na početku meča.

Prvo poluvreme:

Foto: Marko Jovanović

45+2 POLUVREME - Nije česta situacija ove sezone da jedan superligaš nadigra Zvezdu na njenom terenu ali Mladost je to uradila u od 20. minuta nadalje pa su crveno-beli posle prvgo dela srećniji što idu na odmor sa 0:0.

43. minut - Dva neprecizna centaršuta, jedan Mladosti i jedan Zvezde u nešto mirnijem tempu u odnosu na period od 23. do 35. minuta. Savić je probao da distance.

Foto: Marko Jovanović

36. minut - Šut Marina iz polukontre, neprecizan udarac nemačkog internacionalca tek da pokaže da ima života u igri Zvezde

34. minut - Nova prilika za Mladost! Šatari je pala lopta na nogu posle centaršuta, on je loše zahvatio i promašio.

Foto: Marko Jovanović

32. minut - Fantastična prilika za Bojića, koji je dobio po zemlji loptu na sedam, osam metara od gola Borjana i šutirao slabo u njegov bliži ugao. Golman Zvezde je odbranio i Mladost je dobila korner.

24. minut - Nova velika šansa za Mladost, ovog puta udarac u kontri, ali defanzivci Zvezde ovog puta pribraniji.

23. minut - Promašio je zicer Bojić! Imala je Mladost idealnu šansu da povede, primio je loptu od Bojovića sam ispred golmana, između štoperske linije domaćih. Šutirao je iz okreta pored leve stative gola Milana Borjana.

Foto: Marko Jovanović

21. minut - Gobeljić je šutirao, Savić je petom probao da je skrene ka golu, umalo da je potkači kapiten Zvezde. Za sada najbolja prilika na meču.

15. minut - Mladost u prilici, Bojić je mogao glavom bolje da reaguje posle centaršuta. Uzbuđenja i na drugoj strani terena. Joveljić je dobio loptu pred golom, fintirao je jednog igrača Mladosti, ali nije savladao Rosića. U nastavku akcije je Gobeljić centrirao do druge stative gde Ben nije mogao do lopte.

Foto: Marko Jovanović

9. minut - Lepa zamisao Bena da kroz noge propusti centaršut po zemlji do Joveljića, ali su se odbranili igrači Mladosti i Zvezda je dobila samo korner. Posle kornera je slabo šutirao Jovičić

6. minut - Šut Bena sa 17 metara, preko gola, ali prva konkretna akcija jednih i drugih na startu utakmice

5. minut - Spor početak u Ljutice Bogdana, Zvezda uglavnom napada po desnoj strani, Mladost pokušava da igra na prvu loptu od noge do noge.

VIDEO - Joveljić poručuje: Tandem sa Jovićem u Realu? Zašto da ne!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćoravi

    5. maj 2019 | 20:13

    Lako je biti sampion u ligi gde je sve neregularno. Da ima pravde zvezda bi bila objektivmo sesta a Partizan SANPION

  • Nesa

    5. maj 2019 | 20:02

    Najsramnija titula u istoriji Zvezde.Sramotno prvenstvo.

  • čikaric

    5. maj 2019 | 23:11

    Pa kada igrači vučićeve zvezde neuspeju normalno da pobede na scenu stupaju sudije .Takoje u celom šampionatu srdije. Šampion srbije ,prvomu otpišu dugove zatim kupuju sve što valja,kada nešto preostane može da ide u druge klubove toje ta strahovlada!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA