≫ 

Predsednik Zvezde već "prišio" 30. zvezdicu, Vuletić montažom "proziva" Terzića i poručuje "Neće proći": Večiti zakuvali pred odlučivanje o tituli iz 1946! (FOTO)

Pravna komisija FSS u petak odlučuje o tome da li će crveno-belima biti dodeljena titula koju osporavaju Partizan i Spartak

  • 54

Šampionska titula iz 1946. godine, iako sa ove distance i u trenutnim okolnostima deluje beznačajno, “svrbi” izgleda i Partizan i Crvenu zvezdu, pa je rivalitet dva kluba u minulih godinu i po dana upravo zbog pomenutog trofeja podignut na viši nivo.

Bar među aktuelnim Upravama dva beogradska velikana. Tim povodom crveno i crno-beli će u petak od 14 časova biti deo Pravne komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja je dobila zadatak da raščivija pomenuto pitanje, jer odluka nije doneta na prvom zasedanju (pre mesec dana).

Tada je predsedavajući Pravne komisije Dejan Šuput predložio je da se odredi sedam dana za dostavu dokumentacije, a da novi sastanak bude održan 10. maja, što je naišlo na odobravanje potpredsednika Veljka Radulovića, člana Božidara Beronje i predstavnika kluba sa Marakane, Dragana Miloševića i Partizana, Vladimira Vuletića.

Odlaganju je dodatno doprinela i činjenica da je kandidaturu za pomenutu titulu, istina nezvaničnu, podneo i Spartak iz Subotice, jer je bio prvak Vojvodine u istoj sezoni, pa će  rasprava verovatno biti veoma zanimljiva i burna.

ZVEZDA VEĆ PRIŠILA ZVEZDICU

Svetozar Mijailović; Foto: Marko Jovanovic

Naravno, nije moglo bez psihološke predigre u javnosti, pa se tako predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović oglasio na klupskom sajtu i rekao je da je 30. titula, broj koji priznaju u Zvezdi, kruna odlične sezone.

- Danas je dan kada svaki zvezdaš treba da slavi ogroman uspeh svog kluba. Ne može mnogo timova na svetu da se pohvali brojkom od 30 titula. Čestitam svima kojima je crveno-bela boja u srcu na ostvarenom velikom uspehu. Čestitam igračima koji su se svakog dana neumorno borili da osvoje zvanje šampiona države, kao i stručnom štabu kome idu velike zasluge. Ovo je samo kruna svega urađenog ove veoma uspešne sezone - rekao je Mijailović za klupski sajt.

VULETIĆ: NO PASSARAN!

Vladimir Vuletić; Foto: MNPress

Pomno su Mijailovićevo izlaganje ispratili u Humskoj, pa je usledio i odgovor potpredsednika Vladimira Vuletića, koji sluti da se Partizan neće tako lako odreći borbe za trofej i da ne priznaje večitom rivalu pobedu unapred.

Vuletić je citirao legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića, postavivši i zanimljivu fotografiju, kojom šalje otrovne strelice ka večitom rivalu.

- Kad  umreš, ti ni ne znaš da si umro i nije teško tebi nego drugima. Isto je i kada si glup – glasi Vuletićev citat uz pomenutu fotografiju.

Vuletić ovom montažom proziva Terzića, Printskrin: Instagram.com/pfcbg

Inače, titula iz 1946. priznata je Hajduku u Hrvatskoj, te godine Crvena zvezda je bila najbolja u Srbiji, a Spartak u Vojvodini. Organizovano je takmičenje na republičkom i pokrajinskom nivou, što su bile i kvalifikacije za državno posleratno prvenstvo.

VIDEO: Delije promenile Zvezdi grb i broj titula: Sever koreografijom na derbiju najavio istorijski čin

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • serb

    7. maj 2019 | 10:14

    Partizan misli da je tito jos na vlast Pa bi da se pitaju nesto

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    7. maj 2019 | 10:26

    Кад си мали, па још у расулу, и успут молиш да ти плате лиценцу, комплекс је 100%-тни

  • Sava

    7. maj 2019 | 10:53

    Vule ostani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA