Terzić obelodanio koliki je danas dug Zvezde: Delije su ovo željno čekale da čuju posle prihoda od Lige šampiona!

Generalni direktor crveno-belih ističe da klub stabilno posluje i da pored povećanog budžeta uredno izmiruje porez, vraća stare dugove, ali i ulaže u infrastrukturu i jačanje igračkog kadra

  • 29

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, otkrio je u razgovoru za Žurnal kako izgleda trenutno finansijsko stanje kluba, kao i da su kašnjenja određenih poverilaca uticala na to da trenutno u Zvezdi igračima kasne dve plate.

- Nije potrebno da tražimo novac jer ga imamo, poverioci kasne u isplati. Arapi nam duguju 3.5 miliona evra. Platiće u narednih 10-15 dana. U suštini imamo novac, samo je došlo do kašnjenja. Nismo tužili Al Hilal, rekli su da će do 30. juna da plate - rekao je Terzić i objasnio da igrači imaju razumevanje.

- Nije problem, igrači imaju razumevanje. Zvezda je u martu dobila UEFA licencu bez potpisa bilo kakvog sporazuma. Sve zarađeno je i isplaćeno. Ne dugujemo, ne znam ko to kaže. Zaradili smo novac, ali ga nismo još dobili. Sa ta 3,5 miliona ne dugujemo ništa. Kasne dve plate igračima, da smo dobili na vreme od transfera, sve bi bilo izmireno - poručio je Terzić za Žurnal.

Zvezdan Terzić Zvezdan Terzić; Foto: Marko Jovanović

Neizostavno pitanje bilo je koliki je sada dug Crvene zvezde, na šta je Terzić rekao da on trenutno iznosi 14 miliona evra.

- Oko 14 miliona evra. možemo da ga smanjimo bržim tempom, ali to nije pametno da se čini na štetu snage ekipe. Svi najveći klubovi duguju, a ulaganje u tim generiše nove prihode. Pre pet godina Zvezda je bila mrtav klub. Nije problem što je dug bio 54 miliona, nego što je opterećivao poslovanje.

- Danas ima budžet od 25 miliona evra godišnje i sama se snalazi, ne koristimo državu kao bankomat, ne trošimo pare poreskih obveznika. U Budžet Srbije smo ubacili u 2018. godini 6,7 miliona evra. Imamo četiri miliona od Gasproma, 1.200.000 od Telekoma, ostalo je kroz transfere i bonuse od rezultata. Transparentno radimo, pod strogim smo monitoringom UEFA i preko toga nalazimo novac za vraćanje starih dugova i infrastrukturu - rekao je Terzić.

VIDEO: Terzić o tome kako je Arkanu rekao "Ne" i kako se borio sa opasnim likovima u fudbalu

VIDEO: Životna ispovest Zvezdana Terzića o danima u zatvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    8. maj 2019 | 11:16

    Dobri rezultat na svim poljima.Od Liverpula smo krenuli i mi i oni svako prema svojim mogucnostim napred.Jedni su Crveno —Beli🇷🇸❤️👍😁🙏🏆

  • Veselin

    8. maj 2019 | 10:55

    Terza madjionicar

  • Mare

    8. maj 2019 | 10:15

    Koji kralj,car.. svak cast gospodine Terza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA