≫ 

Veliki povratak i totalna dominacija engleskog fudbala: Premijerligaši bi mogli da igraju dva evropska finala!

Posle Liverpula i Totenhema, na potezu su Arsenal i Čelsi

  • 6

Fudbaleri Liverpula i Totenhema 1. juna u Madridu igraće veliko finale Lige šampiona pošto su u dva fantastična polufinala posle preokreta izbacili Barselonu, odnosno Ajaks. Ali, to nije sve jer, ako se "poklope kockice" , moglo bi da se dogodi da Premijerligaši igraju i finale Lige Evrope. 

Naime, u četvrtak od 21 sat Čelsi na Stamford Bridžu dočekuje Ajntraht koji će, posle 1:1 iz Nemačke, imati težak zadatak da savlada londonske Plavce. Ekipi trenera Maurisija Sarija na ruku ide gol u gostima, pa će im utoliko, zadatak na domaćem terenu biti nešto lakši.

Takođe, Arsenal igra protiv Valensije, a u Španiju je došao sa kapitalom od 3:1 iz prvog susreta. Tobdžije su jednom nogom već zakoračile u finale, a 90 minuta ih deli od finala.

Germany Soccer Europa League Detalj sa prvog meča Čelsija i Ajntrahta; Foto: Tanjug/AP

Ako se ništa neplanirano ne dogodi, i timovi iz Londona slave u revanšu, po svemu sudeći, pobediće Premijerliga koja se na velika vrata vratila u evropski vrh. Nikada ranije nije se dogodilo da dva najjača evropska takmičanja igraju klubovi iz iste zemlje, što uspeh i povratak engleskog fudbala na evropsku scenu čini još većim.

Posle 3:1 u Londonu, Arsenal je nadomak prolaza u finale Lige Evrope. Ali prethodni dani pokazali su da je u fudbalu zaista sve moguće. Valensija će od starta početi da juri minus, što bi moglo da donese dosta golova. Kec je 1,90, dvojka 4,00, a GG3+ 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Valensija - Arsenal

Ipak, fudbalska pravila i logika više ne postoje. Favoriti, prednost domaćeg terena, tržišna vrednost padaju u vodu kada počne poslednjih 90 minuta koji će od 21 sat u Londonu i Valensiji dati finaliste Lige Evrope, i ujedno, odgovor na pitanje, hoćemo li gledati dva Engleska finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    9. maj 2019 | 09:22

    Posle polufinalnih rezultata,glupo je reci da je neko negde zakoracio,dok sudija ne odsvira kraj,svi su u igri

  • Bane

    9. maj 2019 | 09:17

    Stvari se vracaju na normalu. Engleska je kolevka fudbala.

  • Slavko

    9. maj 2019 | 11:12

    Procitajte tekst ponovo..Ocigledno je Chelsea vec prosao u finale 🤔 "Tobdžije su jednom nogom već zakoračile u finale, a 90 minuta ih deli od duela sa Čelsijem".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA