≫ 

Vasa Micić nahvalio tuskog trenera: Jasikevičijus kontroliše sve, Ataman je bolji za mene!

Ispovest srpskog plejmejkera...

  • 3

Srpski plejmejker Vasa Micić u svom Efesu igra jednu od najboljih sezona u karijeri za koju je, kako ističe, zaslužan trener turskog tima Ergin Ataman. 

Micić je za košarkaški portal Eurohoops, preneo utiske o svom učinku u aktuelnoj sezoni i osvrnuo se na rad sa Atamanom.

- Godinama se bavim košarkom, ali moram da kažem da je ovo moja najbolja sezona. Nije se dogodila slučajno, a znam i zašto. Imam ovakvu sezonu jer svako pristupa životu i košarci drugačije. Trebalo mi je vreme kako bih pokazao svoj progres i nije mi žao zbog toga. 

VIDEO: Teodosić rešio sve dileme oko nastakva karijere: Ni Zvezda, ni EFES, ovo je moja odluka za ovu sezonu!

- Ovo je moja igra, moj ritam, moj razvoj i najvažnije moje strpljenje i posvećenost radu. Naporno sam trenirao poslednjih pet, šest godina. Povrede su me usporile, ali sam se vraćao jači svaki put. Uvek očekujem pozitivan ishod  i tako odgovaram na sve izazove, tako je i ovog puta.

Reprezentativac Srbije uporedio je trenera Efesa sa ostalima sa kojima je radio, a posebno se osvrnuo na Litvanca Šarunasa Jasikevičijusa.

- Sarađivao sam sa puno trenera tokom svoje karijere, i svako mi je doneo neko različito iskustvo. Ipak, Ataman je dosta različit iz mnogo razloga. Nisam mnogo znao o njemu pre dolaska u Efes. Želeo sam da ga upoznam bolje i mnogo smo pričali. Kada je stigao, sve što je trebalo je da mi objasni ulogu koju mi je namenio. Shvatio sam, kako je lako razgovarati sa njim. Neki treneri nisu uvek tako pristupačni za svoje igrače. 

SARUNAS JASIKEVICIUS Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus; Foto: MN Press

- Verujem da je za Atamana najvažnije to što pronađe način kako da svakoga uklopi na pravi način i probudi samopouzdanje celog tima. To nikada nisam video kod drugih trenera. Prošle godine u Žalgirisu, radio sam sa Šarunasom Jasikevičijusomm jednim od najboljih i najtalentovanijih trenera. On je trener koji kontorliše sve. To je naravno, logični pristup, ali Ataman je kompletno drugačiji i bolji za mene.  

Vasa je upitan od strane novinara i da li je Efes pod pritiskom jer učestvuje na Fajnal foru posle 18 godina.

- U mojoj zemlji se kaže da je "Srbin rođen pod pritiskom". Ako si talentovan, od malih nogu se suočavaš sa pritiskom, a ako želiš uspešnu karijeru moraš sa tim da se suočiš. Ne osećam pritisak sa Efesom i spreman sam za veliki izazov. 

VIDEO: Vasilije Micić nakon poraza od Fenerbahčea

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    9. maj 2019 | 21:01

    Taj tvoj trener je zvezdine navijace nazvao teroristima,iste noci kad su turci ubili navijaca zvezda.Ne volim ni njega a ni klub koji on trenira

  • RS

    9. maj 2019 | 20:21

    Zovi ga kuci na kafu..SRBIJA.

  • Nn

    9. maj 2019 | 19:50

    Prosjecan igrac jos gori trener!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA