≫ 

Partizan sa penala otišao u Evropu: Majstorija Rikarda i Ivanović "slomili" Vošu (VIDEO)

Dva puta su crno-beli šutirali sa 11 metara, Vojvodina jednom

  • 90

Igraće se evropske utakmice i naredne sezone u Humskoj, za to su se pobrinuli crno-beli pobedom u Novom Sadu protiv Vojvodine od 2:1, uz dva penala koja su im dosuđena, od kojih je jedan iskorišćen, i to onaj za pobedu preko Ivanovića u 83. minutu.

Voša nije imala snage da uzvrati, pa se tim Sava Miloševića uzdignuta čela vraća sa "Karađorđa" gde je ostavio bolji utisak od svog rivala.

Strelac vodećeg gola za goste bio je Rikardo već u 6. minutu, a za "Lale" Đurić iz penala tri minuta kasnije.

Pogledajte pobednički gol Partizana:

Epitet igrača utakmice definitivno zaslužuje Rikardo Gomeš, slobodno možemo reći igrač koji je koliko toliko "izvadio" Partizanovu sezonu. Ne samo zbog činjenice da je postigao gol u maniru najvećih majstora, uzgred i izborio penal, već je bio i permanentna i najveća opasnost po odbranu Vojvodine i Rockova.

Istakao se i golman "Lala", i te kako, prvo odbranjenim penalom Zakariću na 1:1, ali i sa još nekoliko vrhunskih intervencija uglavnom posle šuteva Rikarda.

Naravno, vredan pomena je i treći najistaknutiji akter utakmice na praznjikavom "Karađorđu". Ivanović je konačno radio konkretne stvari, upisao je asistenciju i gol sa penala za pobedu za tek malo mirnije dane u Humskoj, pred utakmicu sezone - revanš polufinala Kupa sa Radničkim u sredu u Nišu.

U Novom Sadu je sve počelo majstorijom Rikarda - pogledajte njegovu veštinu pred golom Rockova.

Tri minuta kasnije već je bilo 1:1. Voša je dobila penal posle prenaglog nasrtaja Pavlovića na protivničkom igraču, a Đurić je, uz pomoć stative, sa "kreča" matirao Stojkovića. 

Partizan je, celokupno gledano, pokazao više, ali nije bilo lako probiti odbranu Vojvodine, a uglavnom su gosti to pokušavali udarcima sa distance. Milošević je već na startu drugog dela igre uveo Pantića umesto Nikolića, malo kasnije ubacio je i Ilića da odigra poslednji meč u karijeri u Novom Sadu, i to je donelo rezultata. Ali, ništa ovog popodneva nije moglo da prođe napadački Partizanu bez Rikarda: sjajni ofanzivac je u 83. minutu pobegao čuvarima, pokupio loptu pre Rockova, a ovaj njega - za sudiju nije bilo dileme.

Siguran sa "bele tačke" bio je Ivanović, za 2:1, za pobedu Partizana koja mu definitivno skida sve brige oko plasmana u Evropu naredne sezone, koja, sudeći prema trenutnoj situaciji u klubu, ipak ne obećava ništa bolje dane nego što su trenutno "na snazi".

Pomenimo i to da su obe frakcije navijača Partizana konstantno skandirale protiv aktuelne uprave.

Vojvodina - Partizan 1:2

(Đurić 9.p - Rikardo 6, Ivanović 83. p)

VOJVODINA: Rockov – Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak – Đurić (od 88. Gajić), Mitošević – Zukić, Milojević (od 65. Topić), Stojković (Savić od 68) – Matić. Rezerve: Simić, Gojkov, Mesarović, Jakovljević, Savić, Topić, Gajić.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Pavlović, Šehović – Šćekić, Smiljanić – Zakarić (od 63. Ilić), Nikolić (od 46. Pantić), Ivanović (od 88. Ostojić) – Rikardo. Rezerve: Kljajić, Ostojić, Urošević, Ilić, Pantić, Stevanović, Georgijević.

Superliga (plej-of) - 36. kolo

Petak

Proleter - Crvena zvezda 0:1

(Jevtović 75)

Subota

Vojvodina - Partizan 1:2

Napredak - Radnički Niš 3:3

Mladost Lučani - Čukarički 1:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    11. maj 2019 | 18:13

    Partizan je sudiju spasao bruke jer da su promašili i drugi penal, sudija bi morao da svira i treći i četvrti i peti.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    11. maj 2019 | 18:11

    Судија добро одрадио посао. 12 играч. Брука и срамота невиђена

  • Saki

    11. maj 2019 | 17:45

    Opet penal za penaltizan pa dokle vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA