≫ 

Od čega je ovaj Luka Milivojević? Odigrao svih 38 mečeva Premijer lige i to svaki 90 minuta!

Srbin jedan od trojice igrača Premijer lige koji su odigrali sve mečeve

  • 10

Srpski fudbaler i kapiten Kristal Palasa, Luka Milivojević, napravljen je od nesalomivog materijala. Prosto je neverovatno da je u možda u najjačoj ligi sveta, sigurno najgrubljoj, tokom ove sezone nezamenjiv u sastavu londonskog tima. Srpski fudbaler odigrao je svaki sekund u takmičarskoj 2018/19. godini u Premijer ligi!

Zvuči neverovatno, ali je Milivojević odigrao svih 38 utakmica po 90 minuta. Ili ukupno gledano, svih 3.420 minuta sezone koja je završena u nedelju. Danas,  kada se igrači često povređuju što zbog napora, što zbog loše pripremljenosti, Luka je pokazao zavidan nivo fizičke spreme.

Za to vreme dao je 12 golova, doduše 11 iz penala. Sve to je bilo dovoljno, naravno uz pomoć saigrača, da Kristal Palas ima mirnu sezonu, koju je završio na 12. mestu tabele.

VIDEO: Krstajić se kiselo nasmejao na pitanje o Luki Milivojeviću i Marku Grujiću

Kada su igrači u polju u pitanju, samo još dvojica su takođe odigrala svaki minut: Konor Koudi iz Vulverhemptona i Ben Mi iz Barnlija.

Golmani su druga priča, njih ionako treneri gotovo nikada ne menjaju tokom utakmica, pa su sve mečeve do kraja odigrali i Alison Beker, David de Hea, Martin Dubravka, Nil Eteridž, Lukas Fabijanski, Ben Foster, Ederson, Džordan Pikford i Kasper Šmajhel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vile sampion izraziti favorit

    13. maj 2019 | 15:02

    On je od onoga od cega Krstajic, Kokeza, Krunic, Obradovic i ostali, nikada nece biti! Eto bas tako.

  • Marhez

    13. maj 2019 | 14:47

    Srećom Krstaja ga odmara u reprezentaciji, pa čovek ima vremena da se posveti klubu.

  • Neko

    13. maj 2019 | 16:19

    Bravo majstore! Ovi sadasnji u fss i reprezentaciji ne zasluzuju tebe Luka, kao ni Baneta Ivanovica. Vi ste za sve njih ljudske velicine, gromade, ljudine. Prvo dobri ljudi a onda I sportisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA