≫ 

Meč Dinama i Spartaka je regularan! Iz Zajednice Super lige stiglo objašnjenje šta se dogodilo u Vranju!

Za regularnost je bitno da trener počne utakmicu, što se upravo i dogodilu u Vranju

  • 4

Tvrdnje Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, da je meč između Dinama i Spartaka neregularan izazvale su veliku pažnju javnosti!

Poledica je na svom Tviter nalogu napisao da gosti u okviru 36. kola Super lige nisu imali ni glavnog ni pomoćnog trenera (kasnije je uputio izvinje je koje možete videti na kraju teksta) i da je to nije po propozicijama takmičenja Super lige, odnosno da meč nije ni smeo da se odigra.

Međutim, Telegrafu je iz zajednice Super lige stiglo objašnjenje ove situacije koja je izazvala zbrku i koje jasno kaže da je u Vranju sve bilo po propisima.

Naime, trener Sparataka Predrag Rogan je počeo utakmicu na klupi Golubova, ali je početkom drugog poluvremena zbog prigovora dobio crveni karton i napustio je istu. Ali, tamo je ostao njegov pomoćnik koji je završio meč.

FK Dinamo Vranje Stadion Dinama u Vranju Foto: Mario Marić

Takođe, vredi pomenuti da je prema propozicijama takmičenja potrebno da trener započne utakmicu na klupi, ali da nije nužno da je završi. Logićno, s obzirom na to da su crveni kartoni česte pojave ili, ne daj Bože, da postoje neki zdravstveni problemi.

Dinamo je, inače, taj meč dobio rezultatom 2:1 i nalazi se na korak od opstanka u Super ligi. Tačnije, mesta koje vodi u baraž. Mogu i do direktnog opstanka ukoliko dobiju Bačku u poslednjem kolu, a Zemun slavi protiv Rada.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Inače, tokom dana su se oglasili i iz Spartaka iz Subotice koji tvrde da je sve bilo po propisima, a u prilog su dostavili protokol sa utakmice.

FK Spartak Subotica Foto: FK Spartak Subotica

U međuvremenu se Poledica ponovo oglasio putem Tvitera i pritom je uputio izvinjenje za ranija pisanja.

U novoj objavio je objasnio kako je došlo do zbrke.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. maj 2019 | 18:40

    Trener Spartaka Predrag Rogan je bio na meču Dinama i Spartaka.

  • Dejo

    14. maj 2019 | 21:27

    Da li će ovaj odgovarati za laži. Čovek laže a nije gledao utakmicu čitao protokol, samo reče rekao mi prijatelj. Toliko o ozbiljnosti ovog čovjeka, ma šta ga briga bitno da drma dobru platu

  • Djokara23

    14. maj 2019 | 20:46

    Šta moze da bude normalno u srpskom fudbalu kad je na čelu saveza Kokeza?! Veci apsurd nam ne treba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA