≫ 

Zvezda u finalu Kupa posle uzbudljivog remija u Lučanima, na potezu Partizan i Radnički (VIDEO)

Crveno-beli, posle beogradskih 4:1, odigrali u Lučanima bez golova u sjajnoj napadačkoj predstavi kojoj su nedostajali samo golovi

  • 26

Dve stative i niz velikih šansi nisu bile dovoljne igračima Mladosti i Zvezde da golovima začine vrlo zanimljiv duel završen, na kraju, remijem bez pogodaka, za potvrdu plasmana Beograđana u finale Kupa Srbije.

Šampion Srbije za trofej će igrati protiv boljeg iz dvomeča Radnički - Partizan (prvi meč 1:0 za crno-bele)

Zvezdi je beogradskih 4:1 donelo mir pred ovaj revanš, pa je u Lučanima mogla sebi da dopusti i nešto ležernije izdanje, a to je bila šansa za tim Nenada Milovanovića koji se propisno ispromašivao i propustio lepu priliku da nanese poraz velikom rivalu.

Iskusni Nigerijac Obijora Odita se "istakao" u promašajima, nanizao ih je čak četiri uz jednu pogođenu stativu. Na drugoj strani, stativu je pogodio i Marko Marin u najuzbudljivijem periodu meča u drugom poluvremenu.

Pogledajte jednu od velikih šansi za Oditu.

Iznad svih, ipak, valja posebno istaći role oba golmana, Rosića i Borjana, koji su bez dileme najzaslužniji za to što su im mreže ostale mirne u otvorenom napadačkom dvoboju dva tima. Zvezdin čuvar mreže je vrhunsku partiju garnirao sa dve izvanredne odbrane u nadoknadi vremena kada je "skidao" pokušaje Bojića i Miloševića.

Utakmica u Lučanima bila je najbolja moguća reklama domaće lige, onakve kakve želimo da bude, jedna od retkih utakmica kojoj možemo dati visoku ocenu. Šteta je samo što nije bilo golova da se udari glazura na odlično izdanje obe ekipe.

Spuštenih gardova, drugačije nisu ni mogli, fudbaleri Lučana su krenuli na Zvezdu, pa je Borjan sa protokom vremena imao pune ruke posla. Bojović, Jovanović i Radivojević su pravili ozbiljne probleme odbrani Beograđana, koji, naravno, nisu ostajali bez odgovora.

Tri vezana udarca imali su gosti u povoju utakmice, da bi se kasnije, u igri - košarkaškim žargonom rečeno "run and gun", nadmetali ofanzivno sa rivalom, ali je svaki put sjajni Rosić bio nepremostiva prepreka za Pavkova i ostatak navalnog reda.

Pogledajte i najbolju šansu Zvezde koju nije iskoristio Marko Marin.

Ipak, pre Marinove prilike, Mladost je imala četiri najbolje na utakmici - sve preko rezerviste Odite!

Uveo je Milovanović prekaljenog napadača na početku drugog poluvremena, a ovaj zaređao sa šansama i pravo je čudo kako nijedna lopta posle njegovih udaraca nije završila iza leđa Borjana. U 65. je pogodio stativu, a u istoj akciji, na odbitak, u telo je pogodio Babića pošto mu se ovaj isprečio na pet metara od gola.

U 69. minutu, još dve brze šanse za Oditu - i to kakve!

Najpre je ostao sam na šutu, no loše je izveo završni udarac, da bi mu nedugo potom lopta pala na 7-8 metara, a Nigerijac umesto mreže pogodio Milunovića u nogu.

Do kraja, Zvezda se koliko-toliko oslobodila pristiska, zapretila preko već opisane šanse Marina, onda, u poslednjim trenucima, opet strepela. Mladost je u nadoknadi dala sve da dođe do makar počasnog pogotka, međutim Borjan je bio izvanredan - sa dve vrhunske intervencije sprečio je Bojića, pa Miloševića da ga matiraju.

Mladost - Crvena zvezda 0:0 (prvi meč 1:4)

MLADOST: Rosić – Andrić, Leković, Milošević, Šatara – Pejović, Tumbasević (od 81. Pavlović), Bojić, Radivojević, Jovanović – Bojović (od 46. Odita).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben (od 76. Gobeljić), Marin (od 84. Vulić), Ivanić (od 70. Vukanović) – Pavkov.

Milojević je čestitao golmanima Zvezde i Mladosti i izneo zamerke na račun svog tima.

Dragan Rosić Golman Mladosti Rosić u akciji Foto: Marko Jovanović
Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. maj 2019 | 19:49

    Molim se bogu da se što prije završi ovo mucenje. Molim se isto bogu da Milojević prihvati koju ponudu ako ih ima i da ide što prije I da negledamo dosadu od fudbala. Isto tako molim Terzica ili da ovim nezainteresovanim igračima smanji primanja ili da ih prodaje za prvu ponudu. Na kraju ovo proleće je najlošije što sam ja video od zvezde i ne miriše na dobro u kvalifikacijama za LS.

  • Stojko

    15. maj 2019 | 19:05

    Ovaj Stojkovic je cirkus od igraca. Ko li ga stavi u tim sezone? Decko je zalutao skroz. Gubi se ko radio Pristina!

  • Rola

    15. maj 2019 | 19:18

    Ljudi sami vidite nema penala nema ni gola sve je ovo normalno zašto bi Piper nešto svirao kada ne treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA