Šta će posle igračke karijere raditi Saša Ilić? Potreban je Partizanu i Partizan je potreban njemu!

Čelnici su minule sedmice ponovo ponudili Saši da ostane u Humskoj na nekoj od funkcija, a on nije odbio već je zatražio predah da ponovo razmisli o svemu

  • 8
Saša Ilić, Nikša Ilić, FK Partizan Foto: MN Press

Još večiti derbi u finalu Kupa Srbije i zvanično će Saša Ilić okončati igračku karijeru. Šta dalje? Šta su dalji planovi kapitena Partizana, hoće li zaista napustiti Humsku ili će se za njega, i pored odbijanja funkcije sportskog direktora, naći mesto na kome bi, baš kao i na terenu svih ovih godina, mogao da bude hiperproduktivan, vođa, inovator.

Do skora je ta opcija možda možda i bila u magli, jer Saša Ilić i aktuelni čelnici Partizana nisu baš bili na istim talasnim dužinama kada je u pitanju vođenje kluba. Otuda i nisu uspeli pregovori u vezi sa njegovim preuzimanjem mesta sportskog direktora, kada se Ivica Iliev povukao sa funkcije.

Ilić je imao ponudu na stolu, ali se posle nekoliko razgovora zahvalio i skovao sasvim drugi plan za igračku penziju. Ideja je bila da tokom leta odmori i od septembra upiše trenersku PRO licencu, kako bi se u budućnosti okušao u tim vodama. Partizan, dakle, nije bio deo plana, ali...

___ Špalir igrača Partizana u čast kapitena; Foto: MN Press

Minule sedmice, tokom pripreme oproštajne utakmice pred navijačima u Humskoj, dogodili su se neki razgovori koji su pomalo “otopili” odnose dve strane i dali šansu mogućoj saradnji u bliskoj budućnosti.

Ilić je od čelnika kluba ponovo dobio ponudu da ostane na nekoj od funkcija u Partizanu, da razmisli i odabere šta bi mu bilo zadovoljstvo da radi. Saša nije odbio, već je zatražio predah, odmor koji želi da provede sa porodicom, posle čega će doneti odluku čime će se baviti u budućnosti i da li će to biti usko vezano za klub u kome je odrastao, stasao i postao živa legenda.

S obzirom na klimu koja trenutno vlada u srpskom fudbalu, Partizanu je, čini se, potreban svaki “partizanovac”, pogotovo takvi kao Ilić, koji su DNK kluba iz Humske.

Isto tako i Iliću je potreban Partizan, jer posle 34 godine koje je proveo među crno-belima zna kako Partizan diše i jednostavno nije normalno da se završi tako što će samo pozdraviti navijače i odložiti kopačke. To prosto ne ide!

Navijači su u nedelju uveče rekli šta misle pesmom posvećenom kapitenu (“Ja bih da igra još malo...”), a čini se da se i Saša još uvek “lomi”, ako je sudeći po rečima sa svečanog koktela u Humskoj.

- Nisam otišao iz Partizana, Partizan će uvek biti moj...

Pa, neka bude tako...

VIDEO - Suze na terenu, ali i tribinama: Trenutak kada se Saša Ilić oprostio od fudbala

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.⚽

    20. maj 2019 | 15:35

    Jedan je kapiten ! SAŠA ILIĆ !!!!! 👏👏👏👏👏

  • Nk

    20. maj 2019 | 14:45

    Sale za predsednika Partizana.Oterati podguzne muve Vucelica i Vazuru!!!

  • Vozi Misko

    20. maj 2019 | 15:06

    Pa nije lud da prihvati saradnju sa ovakvom upravom i samim tim bude ucesnik u unistenju i propasti voljenog kluba,uprava nije u stanju ni najosnovnije da odradi drenazu terena smejurija ziva na sta im je licio teren juce obicna barustina a kamoli da nesto ozbiljnije urade za klub,prava situacija propasti kluba ce se tek videti kad ova uprava ode i dodje nova koja ce obelodaniti pravo stanje u klubu a do tad ce mo slusati kako je sve med i mleko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA