Treneri su glavne zvezde prelaznog roka: Sari ide klupu Juvea, menja ga legenda Čelsija?

Legenda se vraća na Stanford Bridž, dok u Juventusu vladaju dve struje za novog šefa struke

  • 2

Juventus je objavio da sledeće sezone na njihovoj klupi neće sedeti Masimilijano Alegri. Nekoliko imena se dovodi u vezu sa njegovim naslednikom a kako prenose brojni mediji iz Italije glavni kandidat je Mauricio Sari, trener Čelsija.

Sa druge strane, britanski mediji najavljuju bombu leta i povratak legendarnog kapitena na Stamford Bridž.

Za organizovan klub kakav je Juventus, gde se svaki potez vuče mudro, pravovremeno, gde svaka akcija ima i reakcju, začuđujuće je da nakon objave smene trenera nemaju rešenje o njegovom nasledniku. Ili možda samo mi ne znamo još uvek za njega.

Razlog tome je možda da kao veliki klub čekaju da se zavesa spusti na ovu sezonu u potpunosti i da onda promovišu novog šefa struke, kada ovaj završi sa svojim poslom. Ako je vodeći se ovom logikom tu su dva kandidata, Maurico Sari iz Čelsija koj igra finale Lige Evrope i Maurisio Poketino iz Totenhema koji igra finale Lige šampiona.

Mauricio Sari FK Čelsi FK Volfs

Foto: Tanjug/AP

Mediji sa čizme navode da je ipak Sari realnija opcija ali i prva želja čelnika iz Torina.

Da ova priča ima osnova govori podatak da je vest objavio ''Sport Italia'', odnosno novinar Alfredo Pedula, blizak Sarijev prijatelj. On je naime prvi imao informaciju da će Sari napustiti Napoli i preuzeti londonske Plavce.

Međutim, prva zvezda tima Kristijano Ronaldo lobira za Murinja.

Ronaldo i Murinjo su sarađivali u Realu i portugalac želi da ponovo sarađuje sa njim.

162453536

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Tu dolazimo do dve tačke ključanja. Prvo, ako Ronadlo zaista jako želi Murinja postoji opasnost u raskolu između njega i uprave. Dve struje će gurati na svoju stranu, a ako Ronaldo bude nezadovoljan...

Što se Murinjo tiče, kako sam kaže, emotivno je vezan za Inter i njegove navijače. Mnogo puta je govorio da je to jedini klub u kome je uživao. Teško je pomisiti da će Murinjo voditi bilo koji dugi klub na čizmi, ali kada Ronaldo zove...

Žoze Murinjo i Masimo Morati, osvojena Liga šampiona 2009-2010

Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Sa druge strane, nadovezivajući se na italijanske medije, britanski javljaju da i Čelsi čeka završnicu dva finala kako bi rešili pitanje trenera.

Oni  navode da ekipa sa Stamford Bridža čeka da Sari završi svoju misiju u klubu, a sa druge strane da se odigra i finale baraža za ulazak u Premijer ligu. Upravo jedan od trenera ovog finala, po navodima ostrvskih medija, biće novi trener Čelsija. Sa jedne strane Derbi Kaunti sa Frenkom Lampardom, a sa druge Aston Vila sa Džonom Terijem.

FK Čelsi, Frenk LampardDžon Teri sa decom

Foto: AP/Tanjug

Teri je pomoćnik dok se Lampard odlično pokazao u svojoj prvoj trenerskoj sezoni i uprava Plavaca smatra da je Frenk spreman da preskoči dve stepenice odmah.

Ono što je oduševilo ljude u Čelsiju je to što je sa skromnim timom, bez preteranih ulaganja, Lampardov Derbi, najpre izborio mesto u plej-ofu, a zatim izbacio i favorizovani Lids i sad će igrati finale za Premijer ligu. I ne samo da je došao do najskuplje utakmice na svetu, nego je u FA Kupu uspeo da pobedi i izbaci Mančester junajted i to na Old Trafordu.

Britain Soccer

Foto: Tanjug/AP

- Posvećen je i biće trener Čelsija jednog dana. I to uspešan trener - smatra Toni Dorigo, nekadašnji defanzivac i Plavaca i Derbi kauntija.

- Odličan posao radi, imajući u vidu Derbijeve finansijske poteškoće. Forsira fudbal kakav želim da gledam. Spreman je da uči iznova i sigurno će se jednog dana dokopati klupe Čelsija - smatra Dorigo.

Ako se Frenki vrati svojoj kući, kući se vraća i Džodi Moris koj je sedam punih godina igrao za Plavce a sada je Lampardov pomoćnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    21. maj 2019 | 11:36

    Juventus ako je bolestan nek dovede sari-a, Sari ima da da ronaldu 15 minuta da igra i napolje tako je bilo i sa Hazardom !!

  • Alo

    21. maj 2019 | 12:19

    Ma kakav crni sari aman.Nikako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA