≫ 

Bentegodi se tresao, Verona se vratila u Seriju A! (VIDEO)

Šampion Italije iz 1985. godine ponovo je među elitom

  • 2

Verona će i naredne sezone biti grad gde će se igrati elitni fudbal, ali će umesto Kjeva, koji je ispao u Seriju B, Verona biti fudbalska priča broj jedan u gradu Romea i Julije.

"Helas" je u revašnu plej-ofa za popunu Serije A savladao Ćitadelu 3:0, ukupnim rezultatom 3:2 uspešno završio posao i vratio se u društvo najboljih posle samo godinu dana odsustva.

Podsetimo, Verona je 1985. bila šampion Italije.

U revanšu sa Ćitadelom, koja je važila za austajdera u ovom dvomeču zbog činjenice da je u pitanju klub sa najmanjim budžetom, iz najmanjeg grada u odnosu na sve ostale konkurente, ali je pokazala veliko srce i kvalitet, pogotovo u prvom duelu.

Ipak, Verona je uspela da preokrene situaciju u svoju kosrist: Zakani, Di Karmine i Laribi bili su strelci golova za plasman u najviši rang takmičenja, što su navijači domaćeg kluba umeli i te kako burno da proslave.

Gosti su, inače, meč završili sa devetoricom: Parodi je isključen na 1:0, a Proija na 2:0 za Veronu, i tada je bilo jasno da im se ne piše dobro.

Veronu bi i pobeda od 2:0 vodila dalje, jer se, prema pravilima, u slučaju egala u dvomeču, gleda plasman u regularnom delu sezone. Verona je bila peta, a Ćitadela sedma.

Pored Verone, u Seriju A su se direktno plasirali Breša i Leće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    3. jun 2019 | 08:55

    Mnogo mi je drago sledece sezone su tu verona lece bresa parma i bolonja

  • Ha

    3. jun 2019 | 10:32

    Srbi pogledajte stadion i navijace u drugoj ligi Italije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA