Stop Bajernovoj dominaciji: Leverkuzen odbio 90 miliona za svog najboljeg igrača!

Izgleda da je došao kraj Bajernove prakse da dovedu svakog igrača kojeg požele

  • 3

Bajern Minhen je godinama navikao da svakog kog poželi i dovede iz domaće lige, ali očito da su klubovi rešli da više ne čine takve ''usluge'' minhenskom gigantu. Bajer iz Leverkuzena je rekao "ne" ponudi od 90 miliona evra za Kaja Haverca.

Kaj Haverc, Bajer Leverkuzen Kaj Haverc; Foto: Guliver/Jörg Schüler/Getty Images

Poznato je kako je klub iz Minhena poslednjih godina slabio direktnog rivala za titulu Dortmund kupujući im Gecea, Levandovskog i Humelsa, a to su radili i manjim klubovima.

Međutim, Leverkuzen ne pristaje na saradnju te vrste.

Naime, "farmaceuti" su glat odbili ponudu tešku 90 miliona evra za dete kluba, najtalentovanijeg igrača, ali i iajboljeg igrača Kaja Haverca.

Iz Leverkuzena u Bajern su već prelazili Žoržinjo, Lusio, Robert Kovač, Ze Roberto, But itd. ali izgleda da neće i Haverc.

Iako je tržišna vrednost mladom vezisti 70 miliona, u Leverkuzenu ne žele da se odreknu najtalentovanijeg nemačog fudbalera.

Kaj Haverc, Nemačka Kaj Haverc u dresu reprezentacije Nemačke; Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Podsetimo, ekipu koja je obezbedila Ligu šampiona naredne sezone, napustio je jedan od bitnih šrafova Žulijan Brant. Njega nisu mogli nikako da zadrže jer je imao otkupnu klauzulu u ugovoru koju je Dortmund iskoristio.

Haverc je nema i čelni ljudi kluba nemaju nameru da dopuste da im klub ''očerupaju''.

Haverc je dete kluba o kome je svet počeo da priča već kad je imao 16 godina, a već sa 17 je postao najmlađi debitant u istoriji "Farmaceuta". Ove sezone je jedan od glavnih igrača Leverkuzena, a ustalio se i u reprezentaciji Nemačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno poznavaoc Bundeslige

    5. jun 2019 | 22:29

    Havertz je otkrovenje i smatra se najvećim talentom,dok je Brandt u celoj Bundesligi bio najbolji igrač cele Bundeslige uz Reus-a iz Dortmunda...Najava je kao da ste rekli "Žoao Felix najbolji igrač portugala"...A tu je CR7,dok je Feliks ralenat...

  • Colyxzyd

    6. jun 2019 | 01:18

    Havertz je najbolji igrac iza njega su brandt i voland u leverkuzenu.Momak je 1999 godiste tipican box to box veznjak slican Balaku recimo,sa jos vecim talentom.Dao je 15 16 golova i 6 7 asista!To je fenomenlano.Sledece sezone preci ce u Bajern najvjerovatnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA