≫ 

Turski Vidić u Juventusu: Stara dama iskeširala 15 miliona evra za novi stub odbrane!

Iz Sasuola stiže Merih Demirel kojeg mnogi upoređuju sa našim čuvenim asom

  • 1

Za samo šest meseci u Italiji Merih Demiral je potpuno eksplodirao u dresu Sasuola. Potencijal kojeg je Juventus merkao još dok je igrao u Alanji, pokazao je sav talenat u prvoj polusezoni na Čizmi.

Sezonu je ovaj 21-godišnjak počeo u Alanji, a zimus ga je doveo Sasuolo na pozajmicu sa pravom otkupa od 7 miliona evra.

Već tad je svoje prste umešao Juventus i dao zeleno svetlo ekipi iz Ređo Emilije da će im na kraju sezone dati duplo više para ako ga oni dovedu na zimu. Šest meseci kasnije Juventus je platio 15 miliona evra za ''turskog Vidića''.

Erih Demiral i Ciro Imobile Foto: Guliver/Marco Rosi/Getty Images

Turski mediji su ga upoređivali sa našim asom Nemanjom Vidićem po stilu igre, pa kada je, na mala vrata, bez ikakve pompe, stigao na Čizmu, italijanski mediji su ga prozvali ''Turski Vidić''.

Jako ga je želeo i Ćolo Simeone. Nudio je čak 25 miliona evra, ali je Sasuolo ispoštovao usmeni dogovor sa Juventusom, koji je bio i jedan od razloga da ga dovedu.

Rekonstrukcja jedne od najlegendarnijih odbrana u istoriji fudbala je počela. Barzalji je već u penziji, Kjeliniju je 35, dok je Bonući u veikom padu forme.

U svojim redovima imaju mladog Ruganija, koji se nije naigrao kod Alegrija, ali će verovatno kod novog trenera dobiti više šanse. Ako dođe Sari, Rugani će skoro sigurno igrati, jer ga je upravo on i lansirao u Empoliju. Sa pozajmice se vraća Kaseres, ali pitanje je koliki je on kapacitet za Juventus.

Merih Demiral je verovatno prvi u nizu štopera koji će ovog leta pojačati redove Stare dame.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA