≫ 

Legendarni Bađo otvorio dušu srpskim đacima: Kako ga je progonio promašeni penal u finalu Mundijala, da li se čuje sa Savićevićem, šta misli o Luki Joviću (VIDEO)

Proslavljeni italijanski fudbaler podelio je iskustva iz svoje karijere

  • 1

Legendarni Roberto Bađo bio je gost Beograda, gde se družio sa đacima Sportske gimnazije, kojima je odgovarao na pitanja iz karijere.

Na kraju je pričao i za medije iz Srbije, gde se dotakao i Novaka Đokovića o kome je imao reči kojima mogu da se ponose svi Srbi.

Takođe, Bađo je prokomentarisao i transfer Luke Jovića u Real Madrid i istakao je da je to bio dobar potez španskog giganta.

- Luka ima veliki kvalitet, vrhunski je napadač. Ispred njega je blistava budućnost i verujem da će biti uspešan u Real Madridu - rekao je Bađo, koji je opširno pričao o svom promašenom penalu u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila 1994. godine.

Roberto Bađo, Tafarel, Svetsko prvenstvo 1994, penal, Italija - Brazil Bađo tuguje, Tafarel slavi posle penala koji je Brazilu doneo titulu prvaka Sveta; Foto: Guliver/Shaun Botterill/Allsport/Getty Images
Roberto Bađo, Tafarel, Svetsko prvenstvo 1994, penal, Italija - Brazil Suze Roberta Bađa posle promašenog penala; Foto: Profimedia

- Promašaj je imao mnogo veliki utacaj na mene. Sa četiri godine želeo sam finale Svetskog prvenstva, baš protiv Brazila, sanjao da ću pobediti, zamišljao pobednički gol, ali je realnost bila drugačija. Nažalost, nisam pretpostavljao da će se završili mojim promašajem i to je nesto što još uvek nosim u sebi. Ipak, morao sam da izvučem nesto pozitivno iz toga, naučio sam lekciju i kako je patiti. Potpuno razumem sada kada neki igrač promaši penal za reprezentaciju. Da li sam se izborio? Ne bih bio ovde da nisam uspeo da se izdignem - rekao je legendarni Bađo.

Bađo je karijeru počeo u Vićenci, igrao za tri najveća kluba u Italiji - Juventus, Inter i Milan, kao i za Fiorentinu, Bolonju i Brešu, ali je otkrio da navija za argentinskog velikana - Boku Juniors.

- Duga je priča za koga navijam, to je tim iz Argentine - Boka Juniors. U toj zemlji imam mnogo prijatelja koji navijaju za taj klub, pa sam i ja postao njihov navijač iz solidarnosti - iznenedio je Bađo, iako je poznato da je slavni klub sa Bombonjere osnovala grupa Italijana iz Ðenove.

Za Marka van Bastena je rekao da je najbolji fudbaler sa kojim je igrao, istakao je još Brazilca Ronalda, kao i da veliko pojačanje gaji prema Dejanu Savićeviću. Jedan đak ga je upravo to i pitao, da li je u kontaktu sa legendarnim Genijem.

- Ne, nažalost ne, već više godina se ne čujemo, ali gajim veoma lepa sećanja o njemu, ne samo kao dobrom fudbaleru, već i dobrom čoveku - rekao je Bađo i izazvao aplauze učenika.

Bađo je bio kompetentan i da odgovori na pitanje da li bi Federiko Kjeza trebalo da se odluči kao isti korak kao on svojevremeno i pređe iz Fiorentine u Juventus.

- Ne znam šta će desiti, priča se u Italiji o transferu. Kjeza je veliki igrač, Juventus veliki tim i zato bi bilo dobro da ode u Torino - zaključio je on.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    21. jul 2019 | 20:03

    Badjo prijatelju nece Luka biti dobar rekose ove baba vange iz JSD propale drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA