≫ 

Holandija, posle preokreta, u finalu Lige nacija: Greška Stonsa u produžetku inicirala totalno "samouništenje" Engleza (FOTO) (VIDEO)

Posle produžetaka Lale su uspele da se domognu borbe za trofej

  • 1

Protivnici ekipi Portugala u finalu prve Lige nacija biće fudbaleri Holandije koji su posle velike borbe na stadionu Alfonso Enrikes" u Gimaraešu savladali Englesku. 

Za razliku pr prvog polufinala u kojem je Ronaldo het-trikom rešio pitanje pobednika, u drugom polufinalu viđen je mnogo neizvesniji meč. Obe ekipe nastojale su da sačuvaju svoj gol i strpljivo su čekale grešku protivnika.

Jedna takva desila se u 32. minutu kada De Liht ruši Rašvorda u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na belu tečku. Sa penala je upravo Rašvord bio precizan za početno vođstvo.

U nastavku, Holandija je malo po malo preuzimala inicijativu i igrala sve bolje. Sa druge strane Englezi su dobro pokrivali sve prilaze svom golu i čuvali rezultat. Tako je bilo sve do 72. minuta kada korner sa desne strane izvodi Depaj, a De Liht visoko skače i zakucava loptu u mrežu za 1:1.

Kapiten Ajaksa u potpunosti se iskupio za svoju grešku iz prvog dela igre, a njegov gol rasplamsao je duel u Portugaliji.

Igrao se 83. minut, Čilvel je izneo loptu i prebacio do Berklija koji odlično šalje loptu između štopera Holandije, a LIngard postiže pogodak. Ipak, konsultovana je VAR tehnologija, a posle pregledanog snimka, arbitri su zaključili da gol ipak nije bio regularan zbog "milimetarskog" ofsajda.

Međutim, bukvalno u sledećem napadu Holandija je imala priliku da potpuno preokrene. Posle gužve ispred gola Engleske ponovo je konsultovan VAR zbog eventualnog igranja rukom, ali penala nije bilo, pa se neizvesnost dodano nastavila do isteka 90. minuta.

Ušlo se u produžetke, koje je katastrofalnom greškom obeležio štoper Gordog Albiona Stons neverovatnom greškom. Naime, igrao se 7 minut produžetka kada je lopta stigla do Sttonsa koji je bio poslednji igrač u odbrani. Umesto da izbije loptu, odbrambeni fudbaler je odlučio da se "igra", ali se spetljao i u dodavanju izgubio loptu. GOlman Pikford odbranio je prvi udarac, ali je na odbijenu loptu naleteo Kvinsi Promes, šutirao, a lopta se od Vokera otkotrljala u mrežu Engleza.

Do kraja, neprepoznatljiva igra Engleske se nastavila pa je Promes, posle nove velike greške odbrane, u 114. minutu novim golom zapečatio trijumf svog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    7. jun 2019 | 06:45

    Nije bitno ko je pobijedio, bitno je da su englezi izgubili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA