≫ 

Prvi šampion Lige nacija je Portugalija! Ronaldu ni ovaj pehar nije izmakao, Guedeš rešio finale (VIDEO)

U meču za prvo mesto novog UEFA takmičenja aktuelni evropski prvak savladao Holandiju 1:0

  • 14
Portugal Nations League Finals Soccer Predsednik UEFA Aleksander Čeferin aplaudira Ronaldu Foto: Tanjug/Ap
Portugal Nations League Finals Soccer Foto: Tanjug/Ap

Kristijano Ronaldo je u svoju bogatu biografiju dopisao i trofej namenjen osvajaču Lige nacija, posle pobede nad Holandijom od 1:0 pred domaćom publikom na "Dragao" stadionu u Portu. Reklo bi se, nije moglo lepše po aktuelne evropske šampione, koji su utakmicu rešili golom Gonsala Guedeša na asistenciju Bernarda Silve na isteku sata igre.

Ronaldo je, sem pehara namenjen šampionu Lige nacija, prigrabio i onaj namenjen najboljem strelcu zahvaljujući het-triku u polufinalu sa Švajcarskom.

Za najboljeg igrača završnog turnira, na kojem su učestvovale i selekcije Engleske i Švajcarske, proglašen je Bernardo Silva.

Portugalci su tako zaokružili evropsku dominaciju pod palicom Fernanda Santoša, objedinili trofeje, ovaj aktuelni prirodali onom osvojenom na Euru u Francuskoj 2016. godine.

Do pobede nad Holanđanima stigli su potpuno zasluženo.

Rezultat to možda ne pokazuje, ali je igrački Portugalija ubedljivo nadvisilila rivala. Podatak koji potrkepljuje prethodnu tvrdnju su 12 udaraca ka golu Silesena, naspram samo jednog "Lala" u prvom poluvremenu. To je najbolji pokazatelj odnosa snaga dva tima u prvih 45 minuta, a nije se situacija mnogo menjala u tom pogledu ni u nastavku: Portugalci su vladali situacijom.

Portugal Nations League Finals Soccer Foto: Tanjug/Ap

Kruna dobre igre stigla je u 60. minutu, sjajni Bernardo Silva je odradio najveći deo posla, umirio "dubinsku" loptu, proigrao Guedeša, a ovaj centarforski završio akciju razornim udarcem - "probušio" je i mrežu i Silesena.

Trgli su se tek nakon tog momenta Holanđanin, impuls je sa klupe doneo Ajaksov Van de Bek, međutim i dalje je "Lalama" nedostajala prava kombinatorika na polovini rivala, mučili su se da probiju čvrstu i organizovanu odbranu Portugalaca. Uz sitne propuste Portugalija je uspela da iznese finiš meča na najbolji način i sačeka poslednji zvižduk u slavljeničkom raspoloženju...

VIDEO: Navijač uleteo na teren posle meča Portugal - Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    9. jun 2019 | 23:45

    A hoce li neko objasniti da li se i kada igraju polufinala ostalih grupa i da li se to uospte igra???

  • Nemanja

    9. jun 2019 | 22:52

    Sta znaci pobeda portugala nasoj grupi? Jel sada samo jedna zemlja ide direktno na ep?

  • djura dhuric

    10. jun 2019 | 06:53

    ubijaju fudbal kroz ova bezveze takmicenja ,koja nemaju smisao...kao odbojku sto su ubili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA