≫ 

SAZNAJEMO! Vrela argentinska krv stiže u Partizan, crno-beli dovode Kavaljara iz Tigrea! (VIDEO)

Vezisti je primarna pozicija u organizaciji igre, a odlično se snalazi i na krilu. Nedavno je postigao gol i asistirao u velikoj pobedi na River Plejtom

  • 38

Argentinski fudbaler – Huan Ignjasio Kavaljaro (24) biće, pored Umara Sadika iz Rome koga smo juče najavili, drugo inostrano pojačanje Partizana u letnjem peralznom roku, saznaje Telegraf!

Radi se o ofanzivnom vezisti ekipe Tigrea, kome 30. juna ističe ugovor sa pomenutim klubom, pa novajlija u Humsku stiže kao slobodan igrač na tržištu i, ako sve bude po planu, potpisaće ugovor već početkom naredne sedmice!

Radi se o fudbaleru kome je primarna pozicija u iza napadača, odnosno najbolje se snalazi kao organizator igre, ali može uspešno da se odgovori i obavezama i po krilima. Visok je 171 centimetar, bolje se služi desnom nogom (mada koristi i levu), ima odličan pregled igre i šut, kao i brzinu svojstvenu latinoameričkim igračima. Njegova trenutna vrednost na tržištu iznosi preko 1.500.000 evra.

Naravno, Partizan ne bi bio u mogućnosti da isplati obeštećenje, ali kako igraču ističe saradnja sa Tigreom, slobodan je na tržištu i jako inspirisan da dođe u Evropu, ne bi li skrenuo pažnju na sebe i ostvario dobar transfer u budućnosti.

E, to je priča u koju se crno-beli uklapaju u vezi sa ambicijama Argentinca i tako je uopšte i došlo do saradnje. Kavaljaru je potreban novi izazov, “odskočna daska” za Stari kontinent, a klub iz Humske je možda i najbolja sredina za tako nešto.

Inače, Kavaljaro je rođen u Parani, u provinciji Entre Rios, a fudbalom je počeo da se bavi u mlađim selekcijama ekipe Union De Santa Fe, koji, baš kao i Tigre, igra u najjačoj ligi Argentine.

NA RADARU ANDERLEHTA U MLAĐIM SELEKCIJAMA

Potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Unionom još 2012. godine i već tada se njegovo ime vezivalo za neke evropske velikane, pre svih belgijski Anderleht koji je dugo pratio. Posle samo jedne sezone u matičnom klubu, prešao je u redove San Lorenca, koji ga je otkupio za 600.000 evra.

Odigrao je u novom klubu 25 mečeva za dve sezone, pa je 2015. prosleđen na pozajmicu na pozajmicu u ekvadorski Kuito, potom i Estudijantes, posle čega se vratio u San Lorenco.

Od 4. avgusta 2018. branio je boje pomenutog Tigrea, u čijim redovima je odigrao 17 utakmica, uz tri gola i dve asistencije. Poslenji put se našao na terenu čuvenog stadiona River Plejta “Monumental”, pre mesec dana, na kome je upisao gol i asistenciju i velikoj pobedi njegovog tima (3:2)

Huan Ignjasio Kavaljaro je upisao i tri meča za mladu selekciju Argentine, a u Humskoj se nadaju da su konačno našli igrača koji može da pruži Partizanu ono što je i Brazilac Leonardo – sportske uspehe i zagarantovan novac od transfera u budućnosti.

VIDEO - Savo iskreno o igračima: Niko nema povlastice, prema svima sam isti

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    22. jun 2019 | 09:33

    Armijo crno bela sacekajmo sa kritikama,podrzimo klub. Ne moraju biti ekstra klase jer za to nema novca. Bice dobro ako su pouzdani,prekaljeni,dokazani igraci. Sa par mladih iz nase skole bice to ekipa vredna paznje. Ziveo Partizan!

  • ултра пфкцг

    22. jun 2019 | 10:55

    Било би бајковито да се још сложе гробари , да се прода 10-12000 сезонских карата , да се на силу уђе у лигу европе , и да се нападне титула и поврати примат у Српском фудбалу...

  • GROBAR PODGORICA

    22. jun 2019 | 09:46

    Sa ova dva stranca, Partizan će imati bolju ekipu od PROJEKTA DRŽAVE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA