≫ 

Selektor Orlića pred Dansku: Mnogo smo razgovarali posle poraza od Nemačke

Goran Đorović veruje u svoje igrače

  • 19

Mlada reprezentacija Srbije igra u nedelju, 23.juna poslednji meč na Prvenstvu Evrope u Italiji i San Marinu, rival je Danska, a meč su najavili selektor Goran Đorović, defanzivac Miroslav Bogosavac i golman Boris Radunović…

Pred meč koji Orlići igraju za čast selektor Đorović je istakao da neće moći da računa na sve fudbalere.

-Imamo kadrovskih problema. Vukašin Jovanović je povređen (koleno), kao Milan Gajić (rebro) .A Nikola Milenković ima parne kartone i ne može da igra – rekao je Goran Đorović i dodao:

-Potrudićemo se da izaberemo najbolji mogući tim za ovu utakmicu. Ne volim da pričam unapred. U prošlosti nam se dešavalo da i na dan utakmice bude problema. Donećemo odluku posle večerašnjeg treninga.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Zbog dva poraza od Austrije i Nemačke, nikome u taboru repfrezentacije nije lako…

-Razgovarali smo mnogo. Ponavljam opet, u fudbalu i sportu uopšte postoje i pobede i porazi. Igrači moraju da naviknu da se takmiče, takmiče i takmiče. Mladi su momci, daj Bože da ne nailaze, ali kad se već naiđe na negativne rezultate, kao protiv Nemačke, moraju što pre da se zaborave, da se prevaziđu.

-Nije ovo prava slika kvaliteta naše reprezentacije. Ja znam da mogu mnogo bolje. To su i dokazali, nije lako kvalifikovati se na ovako veliko takmičenje. Vidimo sad da postoji mogućnost i da mnoge reprezentacije koje su smatrane za favorite za najviši plasman ne budu u polufinalu. To je turnirsko takmičenje. Vrhunske su ekipe ovde, mnogo se brzo odvija situacija. Ne tražim, naravno,alibi – rekao je selektor.

Miroslav Bogosavac ne krije da je sada važno da se sa turnira ode sa boljim utiskom posle meča sa Danskom…

-Ispraznili smo se fizički i psihički. Moramo da se stisnemo, da pokušamo da izborimo što bolji rezultat. Da pokažemo koliko smo mogli i koliko možemo. Da odemo sa turnira sa koliko toliko popravljenim utiskom. Danska još ima šansu da prođe, na nama je da pripremimo utakmicu što bolje. Da probamo da obradujemo ljude koji će doći da nas podrže. Mogli smo bolje. Zbog njih, zbog tih ljudi. Tu su i naše porodice. Kako se osećamo znamo samo mi. Bilo nam je teško. Držali smo se zajedno. Tako će biti do kraja – istakao je Miroslav Bogosavac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA