≫ 

Da li uskače Murinjo? Njukasl odjavio Beniteza, neće produžiti ugovor sa Špancem!

Ništa od nastavka!

  • 1

FK Njukasl neće produžiti ugovor sa Rafaelom Benitezom, španskim stručnjakom!

Dugo je Rafa bio u redovima Svraka, ugovor mu ističe 30. juna i sada je ozvaničeno da neće biti produžetka saradnje.

Pregovaralo se dosta dugo o novom ugovoru, ali nije došlo do saradnje, što je klub saopštio.

- Sa razočarenjem saopštavamo da će Rafael Benitez napustiti klub posle 30. juna. Radili smo vredno na tome da produžimo ugovor, ali neće biti moguće da dođemo do usaglašavanja sa Rafom i njegovim predstanicima. Njegovi saradnici u štabu, Migel Moreno, Antonio Gomez Perez i Mikel Antija, takođe će napustiti klub 30. juna - navodi se.

Benitez je preuzeo klub u martu 2016. kada je tim bio 19. u Premijer ligi, nije uspeo da ga sačuva u eliti, ali ga je munjevito i dominantno vraio u Premijer ligu. Posle dve sezone u zlatnoj sredini tabele, Benitez je želeo da pojača ekipu kako bi se borio za evropske kvalifikacije i jedan domaći trofej, ali će se krenuti u novu eru.

Jedan od prvih favorita za preuzimanje klupe je Žoze Murinjo. Njega želi novi vlasnik, šeik Kalid bin Zajed, a poznato je i da Murinjo ima velike simpatije za klub, koji je u visine vinuo njegov mentor, ser Bobi Robson. Dolazak u klub bio bi veliki omaž Robsonu, sa kojim je Žoze radio u Sportingu, Portu i Barseloni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA