≫ 

Totenhem krenuo u šoping posle godinu dana: Engleski biser i novi Kante stižu za 80 miliona evra!

Tim sa Vajt Hart Lejna će naredne sezone imati još više domaćih igrača

  • 1

Bomba će odjeknuti Londonom i to u severnom delu grada, oko novog Vajt Hart Lejna. Za oko 70 miliona evra stiže Tongija Ndombele iz Liona.  Pored ''novog Kantea'' Totenhem će biti jači i za otkrovenje ovosezonskog Čempionšipa, mladog krilnog igrača Lidsa - Džeka Klarka.

Iako razni izvori javljaju različite informacje oko transfera zadnjeg veznog Liona, najveće medijske kuće Skaj i BBC prenose da je transfer talentovanog 22-godišnjaka skoro pa završen.

Tongij Ndombele, koga porede sa Kanteom, će preći u Totenhem za cifru između 60 miliona i 75 miliona evra, bez bonusa.

Tanguj Ndombele Foto: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Pre dve godine Lion ga je doveo prvo na pozajmicu vrednu 2 miliona evra, da bi ga na leto 2018, posle odličnih igara otkupio za 8 miliona evra iz Amiena.

Ndombele je odigrao još bolju sezonu, eksplodirao je i privukao pažnju mnogih velikih klubova.

Iako prvi čovek Liona Žan Mišel Ola traži 80, izgleda da će ipak malo popustiti i prihvatiti pondu od oko 70 miliona evra.

Ovo će biti najveći transfer u istoriji kluba. Do sadašnji rkeorder je Dejvison Sančez, koga su "Pevci" platili Ajaksu 46 miliona evra.

Igrač će po nekim navodima zarađivati između 55 i 70 hiljada evra nedeljno.

Totenhemu se otvorio ovaj transfer, jer se Juventus okrenuo Rabiou.

Sa druge strane, mnogo je izvesniji dolazak otkrovljenja Čempionšipa ove sezone, mladog Engleza Džeka Klarka.

Klark je dobio šansu ove sezone da debituje za Lids sa nepunih 18 godina. Fantastično je odigrao svoju debitanstsku seniorsku sezonu i sada je na pragu Premijer lige.

Totenhem je ozbiljno zagrizao za njega, a Skaj sport navodi da su se dve strane već dogovorile za obeštećenje od 9,5 miliona evra.

Marselo Bjelsa je lansirao novo englesko čudo ove sezone u svom Lidsu. Odlična sezona 18-godišnjeg Džeka Klarka privukla je pažnju mnogih klubova sa Ostrva. Trener ekipe sa Eland Rouda je preporučio igrača strategu Totenhema Maurisiju Poketinu.

Džek Klark, Lids Junajted printscreen: YouTube/Super 6

I dok Skaj sport navoodi da je postignut dogovor dve strane o obeštećenju od 9,5 miliona evra, lokalni Jorkšir Ivning Post navodi da nikakva ponuda u klub još nije stigla, međutim, i oni istuču da je pritanje vremena kada će mladi Klark napustiti Eland Roud.

Bjelsa ne sedi skrštenih ruku i već je krenuo u potragu za novim krilnim napadačem. Spominju se Helder Kosta iz Vulvsa i mlado krilo Liverpula Rajan Kent. U klubu će još godinu dana na pozajmici iz Mančester Sitija ostati mladi Džek Harison.

Treba spmenuti da je Klark imao zdravstvenih problema početkom godine. Zbog srčanih problema propustio je ceo februar. Sada je zdravstveno stanje mladog Engleza u redu i spreman je za naredni korak u svojoj karijeri.

Pogledajte neke od njegovih poteza:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA