≫ 

Čelsi našao rupu u pravilima da dođe do pojačanja: Stigao Hrvat koji postaje plaćeniji od Modrića!

Iako je Plavcima izrečena zabrana dovođenja igrača u dva naredna prelazna roka, advokati su ipak uspeli da pronađu način da dovedu igrača

  • 2

Zbog dovođenja maloletnih igrača FIFA je zabranila Čelsiju dovođenje novih igrača u naredna dva prelazna roka, međutim Plavci su pronašli rupu u zakonu koju im je dozvolila, niko drugi, do Premijer liga lično, i to nesvesno.

Dva prelazna roka znače zabranu registrovanja igrača od 1.7.2019. do 31.6.2020. (odnosno ranije, do sredine februara, ali 1. jula počinje zvanično nova transfer sezona).  Međutim, rupa u zakonu, odnosno međuprostor ili siva zona nalazi se neposredno pred ovaj 1. jul i traje četiri dana.

Celsi - Ajntraht Foto: Tanjug/AP

O čemu se radi?

Kako su Englezi promenili svoj kalendar za dovođenje igrača i kako on traje do ponoći pred prvo kolo, a ne kao u ostalim ligama do 31. avgusta, tako su pomerili i početak letnjeg prelaznog roka. Zbog toga u Engleskoj, za razliku od ostatka sveta gde on počinje 1. jula, kod njih počinje 27. juna.

Kako je FIFA zabrana izrečena za globalni početak, a ne za engleski tako je Čelsi ipak dobio 4 dana za dovođenje novih igrača.

Kako Marka saznaje, Čelsi će ovaj period iskoristiti da otkupi ugovor Matea Kovačića iz Real Madrida.

Ovaj list dalje navodi da je Real odredio cenu od 50 miliona evra i da nema nameru da se cenka. Kako Plavci nemaju mnogo vremena, moraće da prihvate ovu cifru. Tako se na kraju i desilo, pa je ozvaničen transfer po ovoj sumi!

Celsi - Ajntraht Foto: Tanjug/AP

Po navodima španskog lista, dogovor je već postignut, a dolazak hrvatskog reprezentativca aminovao je i Frenk Lampard, koji bi trebalo da preuzme kormilo do kraja nedelje.

Spekulisalo se da će se Kovačić vratiti u Italiju. Zainteresovani su bili milanski klubovi, ali posle dobre sezone na ostrvu Mateo je odlučio da ostane.

Ne treba začuditi ako se saradnja realizuje već tokom dana.

Ovim transferom Kovačić će postati najskuplje plaćeni hrvatski fudbaler. Prestigao bi Luku Modrića koji je 2012. iz Totenhema prešao u Real Madrid za 35 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA