≫ 

Sećate li se Emrea Belozoglua? U 39. godini je i dalje zvezda prelaznog roka u Turskoj

Treći povratak u Fener

  • 2
emre belozoglu fenerbahce Foto: Guliver/Mustafa Ozer/EuroFootball/Getty Images

Neuništiv je Emre Belozoglu! Iako ima 39 godina, iako je najavio konačan kraj karijere iza sebe ima fantastičnu sezonu u kojoj se čak vratio i u reprezentacju Turske, a sada ga je realizovao povratatnički fudbalski transfer u Fenerbahče.

Profesionalni fudbal je igrao još u prošlom veku. Bio je deo najjače Serije A i jednog od najjačih ekipa Intera sa Ronaldom, Adrijanom, Sedorfom, Reobom, Di Bađom, Vijerijem...

Ugovor sa Fenerom je potpisao na godinu dana nakon čega bi trebalo da se preseli u upravu kluba.

Fudbal je jedina strast u mom životu od koje ne mogu odustati kao ni od svoje porodice. Nikada nisam sakrivao da Fenerbahčee ima posebno mesto u mom srcu - izjavio je Emre na novom predstavljanju.

Dete je Galatasaraja koji je napustio 2001. kada je prelazio na Đuzepe Meacu.

Posle je igrao za Njukasl da bi se 2008. vratio u turski fudbal ali ovog puta u suparnički tabor, u Fenerbahče. Bilo je tenzija tih dana u Istanbulu, navijači su palili njegove dresove i proglasili ga za neprijatelja broj jedan.

Tada je prvi put javno priznao da je navijač Fenera, što su kasnije potvrdili i njegovi nekadašnji saigrači iz Galate i legende kluba Hakan Šukur i Hasan Sas.

Ostvario je san da obuče Fenerov dres sa kojim je uspeo da osvoji i titulu.

Nakon četiri sezone prelazi u Atletiko Madrid, međutim tamo se nije snašao pa se vraća u voljeni klub sa kojim ponovo osvaja titulu.

Zbog loših odnosa sa klubom nije dobio novi ugovor pa je kao slobodan igrač prešao u, ambiciozni projekat Bašahšekira.

Nakon četiri godine provedene tamo, u 39. godini, posle jedne od najboljih sezona u poslednjih 10 godina, Emre se treći put vratio u Fener.

Turska Maradona je odigrao takvu sezonu da ga je čak i selektor turske reprezentacije Fatih Terim vratio u reprezentaciju.

Za voljeni klub je do sada odigrao 201 meč u kojima je postigao 29 golova i zabeležio je 24 asistencije. Ovo će mu verovatno biti poslednja profesionalna sezona.

Može li biti lepši kraj takve karijere nego u voljenom klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA