Ko najviše brine Milojevića i zašto navijači Zvezde ne treba da se plaše zbog nule u Litvaniji?

Partija Boaćija može biti znak da je vreme da na delu što pre bude viđen Tomane. Takođe, bilo je jasno da je sveža krv neophodna na bekovskoj poziciji

  • 13
Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na početku evropskih kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve bez pogodaka, čime je repriziran početak prošlogodišnje sezone, kada je Spartaks Jurmala odoleo.

Tako nešto najavili smo i uoči utakmice, a sve viđeno u Marijampolju u skladu je sa viđenim na pripremama, odnosno momentom sezone i kadrovskom situacijom. Može se reći da je meč u Litvaniji u skladu sa sada već kultnim citatom iz serije Černobilj - Not great, not terrible.

Nije bilo sjajno, ali ni strašno, s time da je Zvezda već u prvih 15 minuta daleko više pokazala od igre nego tokom  prethodne anemične prolećne polusezone - bilo je sjajnih kombinovanja i kreacije, samo je podbacila realizacija, na šta je Vladan Milojević skrenuo pažnju.

- Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan. Dosta toga je funkcionisalo kako smo zamislili. Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Rival je igrao sa pet igrača u odbrambenoj liniji, bilo je teško probiti dupli blok i jasno je da trebamo da poradimo na realizaciji na kojoj smo radili i tokom priprema. Imali smo dosta šansi, kao i u pripremnim utakmicama. Pozitivno je što stvaramo šanse u utakmici ovakvog ranga i mogu da budem zadovoljan. Ima i aspekata koje treba popraviti i na kojima ćemo raditi u danima koji dolaze - istakao je Milojević, kome motivacije nije manjkalo.

Dugo ovako energično nije vodio meč, bio je na ivici nerava u nekoliko momenata, što su sigurno i igrači primili k znanju, zbog akcija i centaršuteva koji nisu pretvoreni u pogodak.

Da veruje u ekipu, pokazuje i činjenicom da je Kanjasu već sada dozvolio da se upozna sa ekipom i na terenu, a deluje još da će morati brzo da se posveti uvođenju Tomanea u takmičarski ritam - Boaći nije bio ni bleda senka igrača koji je pre dve godine kidisao na štopere i neumorno učestvovao u igri, Pavkov je i kao džoker posle transfer sage delovao kao da je mislima van meča, pa bi sveža krv bila dobrodošla već na Marakani u revanšu.

VIDEO - Milojević posle Suduve: Stvaramo šanse, ali mora da proradi realizacija

Takođe, ofanzivni trio ispred špica, Marin, Ben i Ivanić, pokazao je pojedinim konfuznim momentima u 2. poluvremenu da će biti neophodno dodatno uigravanje, ali i veća pomoć bekova.

Viđana su česta ulaženja u sredinu od strane Marka Marina, što je Nemac i najavio na pripremama, ali su centaršutevi i bekovska ponavljanja zakazala - zato se tu podrška može očekivati od Žandera, kog je Mitar Mrkela najavio kao veoma brzog igrača. Takođe, činilo se da je Marin prečesto ulazio u sredinu i da se jednostavno ''gušio'' sa Ivanićem.

Bilo je zanimljivih zapažanja i o nešto većem terenu u Beogradu, manje dimenzije su pomogle Suduvi, na šta se osvrnuo i Aleksandar Živanović, štoper Litvanaca koji veliki iskustvo donosi timu iz naše lige. Teren stadiona "Rajko Mitić" olakšao je posao Zvezdi prošle godine i protiv Spartaksa i protiv Suduve, za koju se karte već puštaju u prodaju.

VIDEO - Marin: Bio je čist penal, prolazimo u Beogradu

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fico

    10. jul 2019 | 18:54

    Uvedi Ebisilija, covek pravi samo takvu razliku na terenu, ume da razmrda ekipu dobrim dodavanjima, ima odlicnu kontrolu lopte i zna da da gol ako treba, on i Marin bi bili ubitacni, ali ne mora da igra Ivanic od kog bolje ja igram...

  • Фк Цз

    10. jul 2019 | 19:25

    Уместо Бена Јевтовић...а може и Симић...Марин мало мање да улази у средину или да Иванић иде више по боку...више центаршутева и дубинских лопти ка шпицу, ко год он био, и биће и голова...из игре као синоћ, против екипе која се брани с великим бројем играча, тешко се дају голови....зашто повика на бекове за мањак убачених лопти ка Боаћију...то су првенствено требали да раде Марин, и Бен па и Иванић а Родић и Гобеља само да помажу...али добро, било је како је било...биће боље и биће добро у будуће.....

  • Šuki

    10. jul 2019 | 21:53

    Pod hitno dva igrača dovesti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA