≫ 

Povratak Boaćija, crveni karton Gobeljića i magija Marina: Zvezda u 2. kolu kvalifikacija za LŠ!

Odlično izdanje fudbalera Zvezde u prvom meču na Marakani ove sezone

  • 99
FK Crvena zvezda - FK Suduva Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su svoj put ka grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su u revanš meču 1. kola kvalifikacija, a posle 0:0 u Litvaniji, slavili protiv Suduve 2:1

U ovaj meč trener Vladan Milojević ušao je bez napadača Tomanea, kao i bez Španca Hoze Kanjasa. Tako je na teren stadiona Rajko Mitić istrčao identičan sastav koji je igrao i u prvom meču u Litvaniji. Sa druge strane Suduva se odlučila za defanzivnu taktiku sa čak petoricom fudbalera u odbrani. Cilj im je bio da sačuvaju svoj gol i čekaju svoju šansu da ugroze gol domaćina iz prekida.

Ipak, Zvezda je napala od starta, a ta početna inicijativa se isplatila već u 4. minutu.  Lopta je došla do Bena koji je loptu poslao iza leđa odbrambenih fudbalera Suduve, do nje je došao Boaći i zakucao je u mrežu.

Usledilo je nekoliko "praznih" minuta u kojima je Suduva imala priliku za gol. Golubickas je ostao sam na nekih 10 metara od gola, Jovančić je reagovao, sporo, ali dovoljno da spreči izjednačenje. Bili su to momenti u kojima je delovalo da su se crveno-beli "uspavali" posle gola. Ipak,  usledila je nova brza akcija crveno-belih i "mat u tri poteza". Loptu je Ben prosledio do Boaćija, ovaj dodao do Marina koji rutinski duplira vođstvo.

Najbolju priliku da dodatno uveća vođstvo Zvezda je imala u 38. minutu. Ponovo je Boaći dobio loptu "u prostor". Došao je do nje, krenuo ka golu i šutirao snažno, ali je golman odbranio, taman toliko da se lopta odbije o stativu.

Tokom prvog dela igre, navijači Zvezde su uživali u prikazanoj igri fudbalera, a takođe, poslali su i poruke podrške Siniši Mihajloviću koji se bori sa teškom bolešću, kao i košarkašu Ognjenu Kuzmiću koji je preteklog vikenda doživeo tešku saobraćajnu nesreću od koje se oporavlja.

VIDEO: Cela Marakana se naježila zbog parole Delija za Mihu, a onda je zagrmela pesma

VIDEO: Delije pružile podršku i Kuzmiću

U nastavku, ponovo je Boaći na startu imao odličnu priliku kada je šuirao pored gola, a onda se ušlo u nešto mirniju fazu igre. Tako je bilo do 60. minuta kada je Gobeljić bio izuzetno neoprezan. Nije uspeo da se iskontroliše prilikom starta nad Slavickasom kojem je polomio nogu. Posle jezivog starta, dobio je direktan crveni karton.

VIDEO: Gobeljić polomio nogu igraču Suduve, pa dobio direktan crveni karton

Umesto Boaćija je ušao Filip Stojković, a Zvezda je nastavila da napada i stvara šanse. Tako je Mirko Ivanić bio odličan u defanzivi, oduzeo loptu rivalu, a onda propustio stopostotnu priliku za gol. Izašao je fudbaler Zvezde sam ispred golmana Suduve i bio neprecizan.

Suduva je zaigrala potpuno otvoreno. Solo akcijama pokušavali su da dodđu do gola Zvezde. Sa druge strane, crveno-beli strpljivo su čekali da iz kontranapada dodatno povećaju prednost. U jednoj od takvih akcija, Zvezda je došla do lopte i brzo prebacila loptu u napad, u šesnaestercu je srušen Filip Stojković, koji je izašao ispred golmana protivnika, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

VIDEO: Milojević dobio žuti karton

Suduva je propustila veliku priliku za gol u 86. minutu, kada je pogođena prečka. Samo 2 minuta kasnije, i Ben je na drugoj strani uradio isto. Ova promašena šansa Litvance je skupo koštala jer su do kraja, uspeli da dođe do gola u nadoknadi vremena.

Posle dvomeča, i 0:0 iz prvog susreta, Zvezda ide u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

VIDEO: Magična koreografija Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćoravi

    16. jul 2019 | 22:30

    Pa nije vam ovo ling long liga da vam sude penal cum padnete ili na 18 metara.

  • Bojan SD

    16. jul 2019 | 22:11

    Za ovakve prekrsaje u nasoj ligi igraci projekta nisu dobijali ni zute kartone pa su mislili da je to normalno i zato sad gledamo ovo gde se protivnickim igracima lome noge i unistava karijere.

  • M-78

    16. jul 2019 | 23:07

    Gobeljic za zatvor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA