≫ 

Legenda Helsinkija je Finac koji golove proslavlja albanskim orlom

Skoro celu karijru proveo je u jednom klubu a korene vuče sa Kosova i Metohije

  • 14
Erfan Zaneli Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, Wikipedia/Peltimikko

Šampion Finske HJK Helsinki je naredni protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Finsko prvenstvo je uveliko u toku, i posle 16 odigranih kola HJK se nalazi na četvrtom mestu sa 3 boda manje od prvoplasirane ekipe, ali uz dve utakmice više.

Osvojena titula u predhodnoj sezoni im je 29. u istoriji. Igraju na stadionu "Telia 5G arena" koja prima 10,770 gledalaca.

Pored domaćih igrača u sastavu imaju i dva Rusa, dva Nigerijca, Brazilca, Norvežanina, Kolumbijca, jednog Mekiskanca i jednog momka iz Gane. Trener im je 36-godišnji Finac Toni Koskela.

U čitavoj grupi se ''potkrao'' i jedan Albanac, poreklom sa Kosova - Erfan Zeneli

Trideset dvogodišnjak je ponikao Helsinkiju, u nekoliko navrata ga je napuštao, ali se uvek vraćao. Iako je skoro ceo život proveo u Finskoj, rođen je u Jugoslaviji, na teritoriji Kosova i Metohije u Gnjilanu.

Vuče albanske korene i pored toga što je davno napustio ovo područije svoje golove zna da proslavlja prekrštenim rukama aludirajući na dvoglavog orla.

Crvena zvezda je mnogo bolji tim od Finaca i ne bi trebalo da dozvoli da primi gol, pogotovo na Marakani od igrača sa brojem 80 na leđima. Pošto ima finski pasoš neće imati nikakvih problema, ali ako postigne pogodak...

Da podsetimo, ovaj način proslave golova je bio sporan zbog provokacije Đerdana Šaćirija i Granita Džake. Njih dvojica su protiv Srbije dali golove za Švajcarsku na Svetskom prvenstvu prošle godine i tada golove takođe proslavljali formiranjem albanskog orla rukama.

VIDEO: Skandal na aerodromu u Podgorici: Albanac pokazao dvoglavog orla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA