≫ 

Zvezda već zna rivale za poslednje kolo kvalifikacija: Povlašćena je u plej-ofu Lige šampiona!

Crveno-beli će imati pogodnost što su 3. kolu izvukli Kopenhagen, bar kada je žreb za plej-of u pitanju

  • 10

Ukoliko u 2. kolu kvalfikacija za Ligu šampiona eliminiše Helsinki, Crvena zvezda će se u 3. kolu kvalifikacija sastati sa Kopenhagenom. Može se reći da je Zvezda imala sreće, jer je izbegla Ajaks, koji je sasvim sigurno bio najveća i najteža prepreka.

Kopenhagen je bio jedan od timova koji se manje priželjkivao, ali nema sumnje da bi svi navijači Zvezde radije gledali duele protiv Kopenhagena, nego protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Lige šampiona.

Takođe, mnogi su želeli da izbegnu i Dinamo iz Zagreba, pre svega zbog vanfudbalskih stvari, jer je taj meč donosio veliki rizik od nereda i mogućih žestokih sankcija za klubove.

Ono što je dobra stvar za Zvezdu posle žreba za 3. kolo, to je da će sigurno biti nosilac u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer će žreb biti obavljen pre odigravanja prvih utakmica, koje su na programu 6. i 7. avgusta i nedelju dana kasnije, kada se igraju revanši.

Žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona je na programu 5. avgusta.

Kopenhagen ima koeficijent od 31.000, što je dovoljno da u plej-ofu bude povlašćen, tako da će u eventualnom poslednjem kolu kvalifikacija sigurno izbeći Ajaks (ukoliko prethodno eliminiše PAOK), Seltik i Dinamo Zagreb.

Projektovano bi Zvezdi u plej-ofu onda mogući protivnici bili BATE, Jang Bojs, APOEL ili Slavija iz Praga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA