Otkud Zvezdini rivali u Zemunelu? Partizan nije doveo Liverpul i Helsinki, ali im nije ni naplatio!

Liverpul je insistirao da plati korišćenje trening centra crno-belih, ali je klub iz Humske to odbio, a čitav posao urađen je preko agencije

  • 20
FK Liverpul, FK Helsinki, Zemunelo Foto: Privatna arhiva/twitter/HJK Helsinki

Partizan bi u skoroj budućnosti mogao da razvije lep biznis i dobro zaradi od iznajmljivanja svog sportskog centra u Zemunu, pod uslovom da i crno-beli, ali i ostali srpski klubovi imaju uspeha u evropskim takmičenjima.

Poslednji primer Helsinkija, koji će večeras ukrstiti koplja sa Crvenom zvezdom, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dan pred meč je trenirao u “Zemunelu”, samo je jedan u nizu koji potvrđuje pomenutu tezu.

Počelo je sa slavnim Liverpulom, oktobra 2018. godine, čiji dolazak u Beograd je sam po sebi izazvao zemljotres, a kada se još pročulo da su Englezi odabrali Partizanov trening kamp za pripremu utakmice sa Crvenom zvezdom, bilo je to pravo fudbalsko usijanje.

Englezi su tada imali specijalne zahteve, jer su želeli mir, pa je sastavljen tačan spisak ljudi koji mogu da kroče u sportski centar i to se odnosilo na stalno zaposlene radnike u održavanju terena i objekta, te mlađe selekcije koje su imale redovne obaveze, ali, pak, nisu smeli da uznemiravaju goste.

Trening Liverpula u Zemunelu Trening Liverpula u Zemunelu; Foto: privatna arhiva
Trening Liverpula u Zemunelu Englezi su imali posebne zahteve za trening; Foto: privatna arhiva

Staf Liverpula nije tražio čak ni svlačionicu, niti vodu za piće, radi predostrožnosti, već su potpuno pripremljeni došli iz hotela, međutim, sve te barijere je probio Jirgen Klop, kome se veoma svidela Partizanova baza, pa je čak zamolio da pogleda unutrašnjost i ostao oduševljen da je posle toliko godina od otvaranja centar u odličnom stanju i odlično održavan.

Palo je i upoznavanje, sa čelnicima crno-belih, razmenjeni pokloni, fotografije, ali Englezima to nije pomoglo, jer su na stadionu “Rajko Mitić” glatko poraženi.

Sličnu privatnost je sada tražio i Helsinki, plašeći se verovatno “špijunaže”, a do sportskog centra Partizana su Finci došli kao i Englezi – preko agencije.

Kada su zatražili privatnost, dobili su od agencije koja organizuje putovanje spisak od nekoliko objekata gde bi mogli da odrade trening pred utakmicu, a da to nije stadion Crvene zvezde i od ponude su izabrali Partizanov sportski centar.

I to naravno nisu jedina dva primera, dešavalo se u prošlosti da čak i Partizanovi direktni rivali treniraju u “Zemunelu”, umesto na terenu u Humskoj (Steaua je, recimo, čak i prespavala posle meča 2015. godine), kao i protivnici reprezentacije.

Inače, da napomenemo, da Partizan ni u slučaju Liverpula, niti Helsinkija nije naplatio iznamljivanje centra (iako je Liverpul želeo da plati). Sama želja engleskog velikana da trenira baš u “Zemunelu” je učinila veliku čast crno-belima, a sa Fincima je samo nastavljena ta praksa, kao i sa svim ostalim ekipama.

Možda bi klub iz Humske ubuduće ipak mogao da razmisli u tom smeru, samo da naši klubovi imaju koga da “dovedu” u Srbiju.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    24. jul 2019 | 17:00

    Što da ne kada je naš sportski centar jedan od najlepših i najboljih u Evropi a o tome komšinica može samo da sanja!

  • bg

    24. jul 2019 | 17:38

    Napravite vi svoj centar u marinkovoj bari tu vam je idealno,sto ste ljubomorni?

  • Miljan

    24. jul 2019 | 18:18

    Auu kako ste vi zvezdasi bahati, kako ce vam se o glavu sve ovo obiti, pa vi u najmanju ruku umislili da ste real.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA