Milan dogovorio kapitalca, rešio se velikog promašaja, a dolazi i najbolji igrač Afrike

Korea je dogovoren, Andre Silva karijeru nastavlja u Monaku, dok će put San Sira i najbolji igrač Afričkog Kupa nacija

  • 0
Angel Corera , Andre Silva Foto: Guliver/ Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images, Marco Luzzani/Getty Images

Dugo je Milan ''lomio'' Atletiko Madrid da im proda omalenog ofanzivnog vezistu Anhela Koreu. Posle mnogobrojnih pokušaja dve strane su napokon dogovorile transfer, a zajedno sa njim na San Siro dolazi i najbolji igrač Afričkog kupa nacija Ismael Benasera, igrač Empolija. Sa druge strane rešili su se velikog promašaja Andre Silve.

Nudili su igrače uz doplatu, fiksno 40 miliona, sve su se bili već dogovorili sa igračem ali nikako i sa Atletikom. Na kraju je Zvonimir Boban uzeo stvari u svoje ruke, otputovao u Madrid i dogovorio sve. Milan će za Koreu platiti fiksno 50 miliona evra plus još 7 kroz razne bonuse, javlja Skaj Sport.

Predstavlja će veliko pojačanje, jer ga krase kreativnost i dobar dribling.

Angel Correa Foto: Guliver/ Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Ovaj novac su Madriđani insistirali kako bi ga iskoristili za dovođenje Džejmsa Rodrigeza.

Pored njega dolazi i ''Novi Gatuzo''.

Iz Empolija je već stigao Rade Krunić a i naredne sezone deliće svlačionicu sa Ismael Benasera.

Najbolji fudbaler nedavno završenog Kupa afričkih nacija na kojem je njegov Alžir postao prvak ''Crnog kontinenta'', Benasera, će iz Empolija preći na San Siro. Transfer će biti ''težak'' 16 miliona evra plus 1,5 miliona kroz bonuse.

Transfer je potvrdio i sportski direktor Empolija Pjetro Akardi.

On je taktički interesantan igrač, svi ga vole i uvek je bio omiljen kod saigrača. Razlog zašto je tako jeste zato što je uvek iskren. Igra maksimalno i želi da ode na vrh. Siguran sam da će tamo doći. On mora da bude zahvalan za vreme provedeno u Empoliju jer je to klub u kojem se mladi igrač razvijaju i napreduju.

I ako uglavnom igra kao ofanzivni vezni Akardi ali i čelnici Milana ga vide nešto defanzivnije, kao novog ''Pitbula''.

Vidim Gatuza u njemu jer ima veliku želju da se bori. Sećam se detalja iz meča s Fjorentinom, Ismael je vratio loptu u svoj posed, a protivnik pada preko njega i raseče mu tibiju. On ustaje ponovo kako bi uzeo loptu i onda odlazi kod lekara da mu ušije ranu. Navijači na San Siru će ga obožavati. Oni vole igrače koji prolivaju znoj i bore se do poslednjeg zvižduka - zaključuje Akardi.

Benasera je bio i u Arsenalu ali nije dočekao seniorski staž. Nakon dve sezone, 2017. prelazi u Empoli za milion evra gde počinje da igra odličan fudbal.

Pre Koree i Benasera Milan je doveo Radeta Krunića i Tea Ernandeza.

ODLAZAK PROMAŠAJA SILVE

Cifra za koju Milan dovodi Koreu nije ni malo mala, pogotovo kada se zna da su zbog kršenja finansijskog fer pleja (FFP) izbačeni iz Evrope i da moraju da ''peglaju'' račune kako znaju i umeju u narednih godinu dana.

Ovaj transfer će se, više od pola, pokriti prodajom jednog od najvećih promašaja u novijoj istoriji Milana i sigurno jedan i od razloga problema sa FFP-om, Andre Silve.

Andre Silva, FK Milan Foto: Guliver/Marco Luzzani/Getty Images

Portugalski napadač se nije snašao na ''Čizmi'' pa je sreću tražio po pozajmicama. Uprava Rosonera je na sve načine pokušavala da se reši usluga Silve ali im nije uspevalo sve do sad.

Kako javlja transfer guru Đanluka di Marcio Žorž Mendeš je uspeo da učini veliku uslugu Rosonerima ii sa platnog spiska im sine Portugalca. Monako će biti njegova sledeće destinacija a za to zadovoljstvo Kneževi će platiti 30 miliona evra.

Očekuje se i odlazak Patrika Kurtonea za koji bi Milan mogao da inkasira oko 25 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA