Matijašević: Rekli smo igračima u pauzi da u Moldeu ne igraju vanzemaljci!

Tehnički direktor Čukaričkog zadovoljan posle remija u Norveškoj

  • 0
FK Čukarički, Vladimir Matijašević Foto: fkčukarički.com

Sjajan rezultat doneli su igrači Čukaričkog u četvrtak iz Norveške - velikih 0:0 protiv tamošnjeg lidera Modlea u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Međutim, vredi istaći da su Brđani imali dosta sreće u tom meču, kao i to da je golman Nemanja Belić branio sve što je išlo ka golu. Posebno se to odnosi na prvo poluvremen u kom je postojao samo jedan tim - domaći!

- Bilo je uspona i padova kod nas u prvom poluvremenu, mladi igrači su se privikavali na teren i kompletan ambijent u početku. Moramo da priznamo i da nisu odmah baš najbolje odgovorili na neke trenerove taktičke zamisli, puštali su igrače iz drugog plana, stvorili su nam dosta šansi, ali nas je i Bog pogledao u tim trenucima. U drugom poluvremenu smo već pokazali da možemo da igramo protiv Moldea, možda smo čak bili i malo bolji. Na kraju ostaje žal što nismo postigli gol, iako je rezultat aktivan, svakako bi bolje bilo da je na primer 1:1 – istakao je tehnički direktor Vladimir Matijašević.

Prvi operativac Čukaričkog je naglasio da je verovao u tim i posle nešto lošijeg prvog poluvremena na stadionu „Aker“.

FK Molde, FK Čukarički Foto: fkčukarički.com

- Verovao sam, i u svlačionici smo rekli prvotimcima u pauzi da u Moldeu ne igraju vanzemaljci. Znamo da je ambijent na tom stadionu za nas bio drugačiji, neuobičajen, a u našem timu imamo igrače koji su došli iz omladinaca ili iz treće lige. Bilo je treme, ipak nismo igrali protiv ekipe iz Jermenije, uz dužno poštovanje. Videlo se u drugom polvremenu da možemo, ali smo svesni da će i u Beogradu biti pakleno teško. Isto tako, jasno je svima da ćemo napraviti ogroman uspeh ako eliminišemo Norvežane.

Revanš na Banovom brdu je na programu u sredu, a nema sumnje da će gostovanje Moldea biti veliki magnet za publiku.

- Iskreno, očekujem da će biti tako, napravićemo i akcije u kojima ćemo pozivati naše sugrađane da uživaju u evropskom spektaklu na Banovom brdu. Lepo je bilo protiv Banantsa, biće još lepše protiv Moldea, ovom mladom timu mnogo znači podrška publike. Daćemo maksimum, sa željom da se posle revanša svi zajedno radujemo, a ako se to i ne desi, u četvrtak je novi dan. Momci će igrati za sebe, za klub, publiku, srpski fudbal...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA