≫ 

Dva nova lica u Arsenalu: Vrhunski poslovi ili nove katastrofe

Da li su Tobdžije odradile vrhunski posao ili dovođenjem Dani Sebaljosa i Vilijama Salibe neće dobiti ništa

  • 0
Dani Ceballos, Dani Sebaljos, william saliba, Vilijam Salibe Foto: Profimedia, Wikipedia

Dugo je mirovao Arsenal i sada su odjeknule dve bombe. Arsenal je doveo jednog od najboljih mladih defanzivaca Evrope Vilijama Salibea i jednog od najboljih igrača nedavno završenog U21 prvenstva Evrope Danija Sebaljosa.

Dva, nesporno, fantastična mlada igrača, ali uslovi dolaska otvaraju neka pitanja. Vrapci na grani znaju da je Arsenalu rak rana odbrana i da centralni defanzivci imaju ogromne probleme.

Navijači su bili oduševljeni kada se pojavila opcija dovođenja Salibea a sad kad je doveden svi su pomislili da su problemi u odbrani smanjeni, makar da će, eventualne greške mladog štopera lakše podnositi od dosadašnjih kikseva iskusnih igrača.

Stigao je u transferu vrednom 30 miliona evra, odnosno 29 fiksnih plus milion na ime bonusa, a ugovor je potpisan na 5 godina. Međutim, navijači Tobdžija još uvek neće gledati mladog Francuza u londonskom dresu.

Sent Etjen je zahtevao da pored 30 miliona evra zadrže štopera još godinu dana na pozajmici. Taj princip su primenili i u slučaju Kurta Zume kada ga je kupio Čelsi i pokazao se kao dobar potez.

Ostankom još godinu dana Salibe će imati sigurne mnute i time će steći još veće iskustvo i kvalitet. Treba napomenuti da je Francuz odigrao tek prvu profesionalnu sezonu.

Vilijam je imao ponude još nekoliko klubova, između ostalih i Totenhema. Kako navode francuski mediji, 19-godišnjak je veliki fudbalski "štreber".

Opsednut je fudbalom i prati sve moguće detalje. Na pregovorima je istekao da jako ceni Arsenalov rad sa mladim igračima, pogotovo iz Francuske. To je bio jedan od glavnih razloga prelaska ali je i on insistirao da ostane kod kuće da se razvija nego da juri rezultate sa Tobdžijama.

DANI SEBALJOS je bio ogromna želja trenera Unaja Emerija, zbog toga je Arsenal učinio sve kako bi ga doveo. Iako je predstavljen kao veliko pojačanje, to će po svemu sudeći biti samo na godinu dana.

Real Madrid ga je pustio samo na jednogodišnju pozajmicu. Znaju čelnici Kraljevsog kluba o kakvom se igraču radi, ali jednostavno nema mesta još uvek za njega u prvoj postavi Rreala.

Zbog toga Real ni po koju cenu nije dozvolio da se u ugoovor stavi otkupna klauzula.

Zbog ograničenog budžeta Tobdžijama je pozajmica dobrodošla ali su morali da pokleknu pred zahtev da se izbaci otkupna klauzula, i tu se javlja bojazan navijača.

Očekuje se da odlični španski vezistza nastavi sa partijama iz dresa reprezentacije i da će mu cena skočiti. Zato su se koplja lomila oko otkupne klauzule, a sadašnja vrednost je procenjena na 40 miliona evra.

Znao sam da imam poverenje trenera što mi je bilo jako važno prilikom izbora kluba. Znam koju težinu nosi ovaj dres i veroma sam ponosan što sam dšošao u Arsenal - rekao je Sebaljos po dolasku na Emirate.

U jednom trenutku je ceo transfer bio doveden u pitanje jer je Marko Asensio pokidao prednje ukrštene ligamente, ali je Zidan svejedno rekao da mu mladi Španac ne treba.

Već smo rekli da su čelnici kluba bili spremni na sve kako bi ispunili najveću želju treneru a kako prenosi brojni britanski mediji za ovo zadovljstvo Tobdžije su Realu platile čak 17 miliona evra!

Neverovatna svota novca za igrača za kojeg nema otkupna klauzula. Zvaničnih detalja ugovora nema, a čelnici kluba se nisu izjasnili povodom ovih pisanja.

Milan je želeo da kupi Sebaljosa ali Florentino Perez ni u jednom trenutku nije razmatrao tu opciju. Tražio je sredinu gde će da eksplodira, podigne sebi cenu i narednog leta u kasu Reala ulije veliku sumu novca.

Ostaje da se vidi da li su ova pisanja tačna, ako jesu... transfer politika Arsenala je dotakla dno, i to u trenutku kada je sve izgledalo da su posle godna i decenija sna se napokon probudili.

Bilo kako bilo, Arsenal je dobio odličnog igrača za ovu sezonu koji će sigurno podići kvalitet igre. Zamisao je da on bude zamena za već dugo neprimetnog Ozila, međutim teško će neko prihvatiti njegovu ogromnu platu od 400.000 evra nedeljno.

BLIZU SU JOŠ DVE BOMBE

Izgleda da su definitivno propali pregovori sa Kristal Palasom oko Vilfreda Zahe, zbog toga su se Tobdžije okrenule Nikolasu Pepeu, još jednom otrkovljenju francuskog šampionata.

Pored njega uskoro se očekuje i mladi Brazilac Everton, koji je pažnju privukao na Kopa Americi.

Ako se svi ovi transferi realizuju, Arsenal će ponovo imati mnogo jak napad, ali defanziva i dalje ostaje... šuplja.

(Telegraaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA