Liverpul predstavio novo pojačanje: Najmlađi debitant Premijer lige je zvanično na Enfildu

Dragulj Slaviše Jokanovića potpisao je stipendijski, a za koji mesec će i profesionalni ugovor sa Redsima

  • 0
Haravi Eliot, Liverpul Foto: liverpoolfc.com

Ono što se najavljivalo, sada je i ozvaničeno - najmlađi debitant u istoriji engelskog fudbala i Premijer lige, 16-godišnji Harvi Eliot potpisao je ugovor sa Liverpulom!

Ušao je u istoriju ostrvskog fudbala kad je 26. septembra 2018. sa svega 15 godina debitovao u Liga Kupa za ekipu Fulam,a a sa 16 i u Premijer ligi. U vatru ga je gurnuo naš stručnjak Slaviša Jokanović.

U konkureniji Reala, Barse, Lajpciga, PSŽ i mnogih drugih Redsi su odneli pobedu i kupili Fulamovo čudo od deteta.

Pošto još uvek nema 17 godina, sa ekipom sa Enfilda potpisao je stipendijsi ugovor. Tek kada napuni 17, a to će se desiti 4. aprila 2020., moći će da postane i profesionalac.

Matični Fulam mu je ponudio produžetak stipendijskog, koji mu je ovog leta istekao, ali je mladi Engelz odlučio da ga ne prihvati, iako su čelnici kluba nameravali da mu već sad pružaju šansu u prvom timu.

Liverpul je u ovom poslu ispao maksimalno korektan prema Fulamu jer su pristali da, i ako Eliot nije imao ugovor sa matičnim klubom, ispalte određenu trening kompenzacju.

Zadužio je dres sa brojem 67, ali će prvu sezonu sigurno provesti u mladom timu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA