≫ 

Arapi su hteli da me prodaju Kinezima, odbio sam: Degenek otkrio detalje povratka u Zvezdu

Nije želeo Degenek na još dalji istok, u Zvezdi su to na vreme prepoznali

  • 3

Povratnik u Crvenu zvezdu, Miloš Degenek, iskoristio je priliku da se još jednom predstavi navijačima i javnosti, u novom pohodu na Ligu šampiona.

- Drago mi je da sam se vratio, rekao sam kad sam odlazio da ima stvari koje nisam završio. U toku su kvalifikacije za Ligu šampiona, počelo je prvenstvo. Većina je tu, znam kako funkcioniše, lako ću da se naviknem na novi sistem igre.

MILOS DEGENEK, MOHAMED SALAH Foto: MN Press

Kako je tekla priča oko povratka?

- Trajalao je dugo. Kad mi se završila sezona u Saudijskoj Arabiji, došao sam sa Nenadom Krstičićem na proslavu titule. Sa Mrkelom i Trezićem smo se šalili o povrtaku, niko nije shvatio ozbiljno. U Arabiji je došao novi stručni štab, uprava, predsednik, hteli su da pokažu snagu i počeli su da sklanjaju strance. Karlos Eduardo, koji je tamo četiri godine i koji je sjajno igrao, biće sklonjen, ima još igrača koji će biti sklonjeni. Meni je rečeno sedam osam dana ranije da mogu da tražim klub, ako ne i devet, imao sam vremena, dovode Korejca umesto mene. 

Miloš Degenek Foto: Marko Jovanović

Bilo je i drugačijih planova za transfer...

- Prvo su hteli da me prodaju, nisam hteo bilo gde u Aziju. Hteli su u Kinu, Nisam hteo, želeo sam samo u Evropu. Pričao sam sa nekoliko ljudi, izrazili su želju da me vrate. Složio sam se. Sve poznajem, mnogo lakše ću da se uklopim. Šest sedam dana se čekalo sve i svašta, da se radilo kako treba, moglo je i u dva dana. Sve u svemu, nemam ništa protiv nikoga.

Žal postoji  zbog odlaska u januaru?

- Žao mi je što sam otišao u januaru. Morao sam da gledam kako da pomognem klubu, da sebe obezbedim, ali i porodicu, te stvari su presudile da odem. Bio sam na proslavi titule, ali ne može sve da bude baš kako želiš. 

Kako vidiš sadašnji kvalitet Zvezde?

- Tek sam se priključio, čeka nas revanš u sredu, a ekipa je kvalitetna, pojačali smo se na mnogo pozicija, verujem da možemo opet u Ligu šampiona, da ne verujemo, ne bismo ni igrali. Svi u klubu, od štaba do igrača, učinićemo sve da se to desi. Imamo jako kvalitetne pojedince i igrače.

Zanimljivo je i viđenje situacije protiv Radničkog, kada je Degenek bio desni bek po startnoj formaciji.

- Kada imamo loptu, igramo sa trojicom pozadi, kad nemamo, tu sam kao desni bek. To je bila želja šefa, moram da je ispunim i radim, koliko god da sam ovde, moje je da to ispunim, dam maksimum. Što se tiče Helsinkuja, da li će biti isto, ne znam. Ne planiram ništa, tu sam da igram i ispunim zahteve.

Mnogi Degeneka vide u tandemu sa Milunovićem, baš kao što je nekada igrao sa Vujadinom Savićem uspešno.

- Dobar je i kvalitetan igrač, jako smiren, normalan momak i porodičan čovek. Nisam imao toliko prillike da se uigram sa njim na treningu, ali vidim da su se momci spremili za Helsinki. Jako je vredan i radan, dobro pojačanje, došao kad sam ja otišao. Na šefu je da odluči, na nama je da ispunimo želje i damo maksimum.

Zvezda ima 2:o iz prvog meča sa Helsinkijem, ali oprez postoji.

- Totalno drugačihja utakmica, tvrda podloga, veštak, brži teren. Ne daj Bože da nam daju gol, napadaćemo malo više. Igraćemo smireno i pametno, da damo što pre gol, bilo bi jako dobro. Očekuje se da će igrati slično, ali su oni više navikli na teren, ne očekujem samo drastične promene kod njih, još ćemo ih analizirati. Da se spremimo maksimalno, pa da prođemo...

Šta ti je najviše nedostajalo iz Zvezde?

- Nedostajalo je što nije mogla porodica da dođe na stadion da me gleda, atmosfera u svlačionici, da se smeješ svaki dan, da porazgovaraš na našem jeziku, odeš s nekim na ručak i večeru. Ima i tamo dobre atmosfere, punih stadiona, ali nije isto. 

Da li je moguće da se ponovi Salcburg?

- Nije moguće, oni su sad direktno otišli kao prvaci Austrije - kroz smeh će Degenek.

- Ne možemo da pričamo unapred, moramo da gledamo korak po korak.  Ali nadam se da će nešto slično da se ponovi, te emocije.. Eto, sad kad sam došao na Helsinki, nisam ni igrao, ali sam se naježio kad sam video tribine, preznojio sam se na klupi i nije bilo lako. Voleo bih da se pnovi, samo da smo živi i zdravi, baš nam nije trebalo ono što se desilo Branku Jovičiću.

Za kraj, otkrio je Degenek i detalje o saudijskom fudbalu.

- Veliki je nivo, ima sedam-osam stranaca po ekipi, sve su to igrači koji su iskustvo stekli u Brazilu, Portugalu, a liga će biti sve bolja, mnogo se ulaže. Danijel Aleksić je otišao tamo, teže je za život, ali je dobar fudbal, imaš utakmice u ritmu sreda - subota, pa prođe brže. 

VIDEO - Miloš Degenek: Dovešću Đovinka na Marakanu

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    29. jul 2019 | 15:49

    Kako da ne...axaa

  • Sajla

    29. jul 2019 | 18:16

    Da si valjao zadržali bi te. Kao Zvezdaš nisam srećan što si se vratio. Bio si rupa u odbrani i iza toga čvrsto stojim. Za takve su ranije govorili da igraju fudbal kao šifonjer. E takav si ti.

  • Oki

    29. jul 2019 | 16:44

    Ko da je otiso u spaniju pa nece u Kinu bolje je da cutis i da igras fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA