Forlan u 40. godini završio karijeru: Nisam hteo da dođe trenutak kada prestajem da igram, ali...

Jednom je morao da dođe kraj

  • 2

Bivši fudbalski reprezentativac Urugvaja Dijego Forlan saopštio je da je završsio igračku karijeru u 40. godini.

Nekadašnji napadač Atletiko Madrida i Mančester Junajteda poslednje igračke dane proveo je u Kitči iz Hong Konga.

- Bila je to teška odluka. Nisam želeo da dođe taj trenutak, ali jasno je da je to neizbežno i da ću jednog dana morati da prestanem da igram fudbal. Doneo sam tu odluku - rekao je Forlan, a prenosi Telemundo.

Urugvajac je karijeru počeo u Independijenteu, a kasnije je nastupao za Mančester Junajted, Viljareal, Atletiko Madrid, Inter, Internacional, Serezo Osaku, Penjarol i Mumbaj Siti.

Fudbalska reprezentacija Urugvaja Luis Suarez imao emotivnu poruku za Forlana, Foto: Tanjug/AP

- Istorijski dan za urugvajski fudbal. Zahvalan sam na nezaboravnim momentima zbog kojih su se svi Urugvajci saživeli sa tobom i u reprezentaciji i u timovima gde si igrao. Uvek ću biti zahvalan na onom što si me naučio i na terenu i van njega. Ispunio sam san da igram sa jednim od svojih idola, uvek ćeš biti legenda u Urugvaju - napisao mu je Luis Suarez sa kojim je Forlan krčio put do polufinala Mundijala 2010. godine.

Urugvajci su bili četvrti, ali je Forlan tada bio najbolji igrač na turniru, a za svoju reprezentaciju je dao 36 golova na 112 utakmica.

Sa Mančester junajtedom je 2003. osvojio titulu u Premijer ligi, sa Atletikom je 2010. uzeo trofej u Ligi Evrope, dok je sa reprezentacijom Urugvaja 2011. godine osvojio trofej namenjen prvaku Kopa Amerike. I tada je bio najbolji igrač turnira.

Od reprezentacije se oprostio 2015. godine, a poslednjih sezona je bilo samo pitanje vremena kada će čuveni Urugvajac okončati svoju dugu i uspešnu karijeru.

VIDEO - Ovako se selekcija Urugvaja sprema za Francuze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni Inglis

    7. avgust 2019 | 17:02

    Jedan od poslednjih fudbalskih šmekera,zbog njega i Rikelmea sam voleo Žutu podmornicu! GRANDE DIEGO!!!

  • Kici

    7. avgust 2019 | 14:00

    Kici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA