Ništa od Kutinja: Totenhem našao jeftiniju, možda i bolju zamenu a stiže i Jokanov "izum" iz Fulama

Umesto Brazilca doveden Argentinac koji je ekslodirao prošle sezone u Betisu

  • 0
Lo selso, Rajan Sesenjon Foto: Guliver/Aitor Alcalde/Getty Images, Giuseppe Bellini/Getty Images

Filipe Kutinjo je bio blizu Pevaca, ali je plata bila kamen spoticanja, zbog toga su se čelnici Totenhema okrenuli prvobitnoj želji, još sa početka leta - Đovaniju Lo Selsu iz Betisa. Pored Argentinca, sve je dogovoreno i za transfer jednog od najtalentovanijih bočnih igrača Engleske Rajana Sesenjona iz Fulama.

Mirovali su više od godinu dana a onda su ovog leta odradili odlične poslove.

Još se čeka Paulo Dibala, mada kako javljaju britanski mediji i on tvrdi pazar oko plate, što će na kraju Totenhem i oterati od njega.

Kutinjo je planiran za pozajmicu ali Barselona nije želela da plaća nikakve procente njegove plate, dok se igrač nije želeo odreći velikih primanja koja ima po ugovoru sa katalonskim klubom, tako da je taj prelaz propao.

Ekspresno su čelnici Totenhema reagovali i vratili se na plejmejkera Betisa.

Brzo su se klubovi dogovorili oko obeštećenja u visini od 60 miliona evra, čime će Pevci izjednačiti klupski rekord koji su postavili pre mesec dana kada su doveli defanzivnog vezistu Liona Tangija Ndombelea.

Lo Selso Foto: Guliver/Aitor Alcalde/Getty Images

Da je stvar praktično gotova govori i činjenica da Argentinac nije igrao sinoćnju utkamicu protiv Las Palmasa i da je već u sredu uveče bio viđen u Londonu.

Ovo bi moglo da zanači i odlazak iskusnog Kristijana Eriksena. Iako se spominjao Mančester junajted kao najozbiljniji kandidat, ljudi iz kluba su rekli da je prelazni rok za njih gotov.

Međutim, onda se javio Atletiko Madrid koji je izgleda odustao od Džejmsa Rodrigeza i sada se okreće Dancu. I to nije sve od Totenhema za poslednji dan prelaznog roka.

Šira javnost se prošle godine upoznala sa Rajanom Sesenjonom, levm bočnim igračem Fulama kojeg je naš Slaviša Jokanovič gurnuo u ''vatru''.

Rajan Sesenjon, Fulam Foto: Guliver/Getty Images/Ross Kinnaird

Spominjali su se razni klubovi ali najviše ''zagrižen'' za mladog Engleza bio je Mauricio Poketino.

Kako javlja Skaj sport, i ako je Fulam insistirao na 34 miliona evra odmah, i ako igraču ističe ugovor na krjau sezone, dve strane su se dogovorile za 30 miliona odmah, plus 5 miliona kroz bonuse plus mladi vezista Džoš Onoma.

Pevci su već kaparisali još jednog engleskog bisera, Džeka Klarka iz Lidsa, koji je vraćen na kaljenje u Bjelsinu keipu do kraja sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA