≫ 

Siti dao pet, Sterling tri u demoliranju Vest Hema: Englezi svedočili moći VAR tehnologije (FOTO)

Građani odmah na startu sezone poslali jaku poruku konkurentima za titulu

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

Još ubedljivije nego prvi rival za titulu Liverpul, fudbaleri Mančester sitija su krenuli u novu premijerligašku sezonu, trijumfom u Londonu protiv Vest Hema rezultatom 5:0 (1:0) uz tri gola Sterlinga, i po jedan Žesusa i Serhia Aguera iz penala. 

Meč Davida i Golijata obeležile su i tri intervencije video tehnologije koja se od ove sezone prvi put primenjuje u najjačoj engleskoj ligi. U dva navrata VAR je u milimetar presudio u ključnim situacijama, prvi put na štetu Građana poništivši im gol, dok je u drugoj situaciji, ponovo kod gola gostiju, potvrdio isti za 3:0 u režiji Sterlinga.

Intervenisalo se iz VAR sobe i na penal Aguera, kome je Fabijanski odbranio udarac sa 11 metara, ali je isti ponovljen zbog preranog izletanja golmana Vest Hema. Argentinac je u ponovljenom pokušaju bio mirniji i pogodio za 4:0.

Britain Soccer Premier League Loptu koju je tri puta ubacio u mrežu Fabijanskog Rahim Sterling pnosi kući kao uspomenu, kao što nalaže tradicija u Premijer ligi Foto: Tanjug/Ap

Zanimljivo je da je kapiten Sitija za penal morao da se izbori, jer je Sterling želeo do het-trika, međutim nije mogao protiv autoriteta, ali je do kraja ipak uspeo da kruniše sjajnu igru svojim trećim golom.

Pogledajte prvu VAR intervenciju u Premijer ligi, posle milimetarskog ofsajda Sterlinga i gola Žesusa na 2:0 za Siti. Gol je, nakon pregleda, poništen.

Nije to pokolebalo goste, Gvardiolin tim je prava mašina, pa se čekala samo druga kapitulacija "Čekićara", a Stigla je preko super raspoložengo Sterlinga u 51. minutu.

Isti igrač je u 75, na asistenciju De Brujnea ponovo savladao Fabijanskog, VAR je presudio da je strelac gola bio koji centimetar iza poslednjeg igrača u odbrani Vest Hema u trenutku dodavanja, te je pogodak priznat.

Bio je to početak potpunog kraha ekipe Manuela Pelegrinija, igra Vest Hema se raspala, a Siti je mašina koja ne ume da stane: Aguero je sa 11 metara povisio na 4:0, a igrač utakmice Sterling je u smiraj meč iskoristio totalnu demoralisanost rivala i dotukao ga petim golom.

Premijer liga, 1. kolo

Petak

Liverpul - Norič 4:1

(Henli 7.ag, Salah 19, Van Dajk 28, Origi 42 - Puki 64)

Subota

Vest Hem - Mančester Siti 5:0

(Žesus 25, Sterling 51, 75, 90+1, Aguero 86.p)

Bornmut - Šefild Venzdi 16

Barnli - Sautempton 16

Kristal Palas - Everton 16

Votford - Brajton 16

Totenhem - Aston Vila 18:30

Nedelja

Lester - Vulverhempton 15

Njukasl - Arsenal 15

Mančester junajted - čelsi 17:30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA