Bajern predstavio novog Hrvata: Perišić nastavlja uspešnu tradiciju "šahovničara" u Minhenu (VIDEO)

Ivan Perišić pokušaće da nastavi dobre igre koje su pre njega pružali Ivica Olić i Marijo Mandžukić

  • 0
Ivan Perišić, Bajern Minhen printscreen: YouTube/FC Bayern Munich

Dugo se čekalo da Bajern reši pitanje levog krila po odlasku Franka Riberija. Taj problem je napokon rešen. Opremu minhenskog giganta zadužio je Ivan Perišić, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz milanskog Intera.

U transferu vrednom 5 miliona evra za pozajmicu, plus 20 miliona za mogućnost otkupa na krjau sezone, Perišić se vratio u Nemačku, gde je sa uspehom u prošlosti nosio dresove Volfzburga i Borusije Dortmund.

Posle odlaska Riberija tu prazninu su čelnici kluba pokušavali da popune prvo dolaskom Kaluma Hadsona Odoia, pa onda i Lerojom Saneom, ali oba igrača su doživela teške povrede.

U oba slučajeva pregovori su trajali duže i u međuvremenu je došlo do povreda. Kako svetom ne bi krenule priče o ''Bajernovom prokletstvu'' sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić je brzo završio dolazak hrvatsog reprezentativca.

Tako je Ivan Perišić postao jubilarni deseti hrvatski fudbaler koji je obukao dres Bavaraca.

Pre njega dres minhenskog giganta nosili su: Marijo Mandžukić, mladi Fabian Benko, Ivica Olić, Danijel Pranjić, Robert i Niko Kovač, Zlatko Škorić, Zvonko Bego i Božidar Senčar.

Upravo Niko Kovač će mu sada biti trener, a strateg Bavaraca brani svog zemljaka posle brojnih optužbi da ne poseduje kvalitet za klub.

Kritike koje ovaj momak dobija nisu na mestu. Stvara se slika kao da on uopšte nema kvaitet. Štefan Efenberg je takođe došao u Bajern kada je imao 30 godina i vodio je ekipu do pehara Lige šampiona. Moramo da prestanemo da gledamo godine, već da gledamo šta je Perišić ostvario sve kao igrač - poručio je nedavno Niko Kovač.

Iako su navijači skeptični zbog dolaska 30-godišnjaka, sportski direktor Salihamidžić je oduševljen novim pojačanjem.

Ivan će nam biti od velike pomoći. Ima ogromno iskustvo igranja na najvišem nivou. Ima dobru tehniku i jako je fleksibilan u napadu. Siguran sam da će se Ivan brzo adaptirati na novu sredinu, jer poznaje Bundesligu i našeg trenera Nika Kovača.

Pre četiri sezone napustio je Nemačku kako bi za 19 miliona evra prešao u Inter, sada se vraća na velika vrata.

Jako sam srećan što sam se vratio u Nemačku. Bajern je jedan od najvećih klubova u Evropi. Želim da igram napadački fudbal, da osvojimo Bundesligu i Kup, ali i Ligu šampiona - poručio je Perišić na promociji.

I ako je Murinjo prošle godine za Hrvata davao i 70 miliona evra kako bi ga doveo u Mančester Junajted, loša sezone je dovela do srozavanja vrednosti. Pored toga novi trener Antonio Konte ga nije video u svom timu, nije mogao da mu pronađe adekvatnu poziciju i zbog toga je Perišić morao da napusti Đuzepe Meacu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA