≫ 

Simeone pokrenuo "bumerang efekat" vredan 130 miliona evra: Tri kluba razmenjuju napadače

Valensija, Atletiko i Milan razmenjuju igrače

  • 0
Rodrigo, Anhel Korea, Andre Silva Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Guliver/Denis Doyle/Aitor Alcalde/ Iguana Press/Getty Images

Atletiko Madrid jači je za dojučerašnjeg napadača Valensije Rodriga Morena. Njegov dolazak znači da će Anhelo Korea napokon pojačati Milan, a kad se i to desi, Rosoneri će poslati Andrea Silvu na "Mestalju" da zameni Rodriga koji je pojačao četu Dijega Simeonea!

U celoj ovoj rokadi najviše će profitirati Milan, dok će se u Valensiji pokrenuti još veći animozitet između glavnog direktora i predsednika kluba koja će možda predstavljati i konačnu tačku spoticanja dve vizije fudbala.

Klub sa "Mestalje" ima sjajne sezone iza sebe, ali i veoma burno leto koje preti da potpuno uništi slavni klub.

Dugo se već čeka da se klub sa San Sira reši Andrea Silve i da dovedu Koreu iz Atletika, sa kojim je već sve dogovoreno. Sada su se napokon kockice posložile da se obe želje uprave Rosonera ostvare.

Fudbal Hrvatska Spanija Rodrigo Moreno će u 28 godini napaviti najveći korak u svojoj karijeri; Foto: Tanjug/AP

Atletiko je Valensiji platio 60 miliona evra za Rodriga, koji bi trebao da predstavlja Grizmanovu zamenu u ulozi drugog napadača, odnosno polušpica.

Upravo na toj poziciji igra i Korea koji će, čim se javno ozvanični dolazak igrača Valensije na Vanda Metropolitano, krenuti put Milana.

Dolazak omalenog argentinskog kreativca predstavljaće najveće pojačanje italijanskog kluba ove sezone, a za to zadovoljstvo Milanezi će platiti 45 miliona evra, plus 10 miliona u bonusima.

To praktično znači da će Atletiko pokriti gotovo ceo transfer Rodriga ovom prodajom.

Angel Correa, Andreas Samaris,  FK Benfika - FK Atletiko madrid, Liga Šampiona Korea (desno) će napokon krenuti put Milana; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, Milan će pola ovog transfera isplatiti prodajom Silve u Valensiju. Portugalac je bio blizu odlaska u Monako za 30 miliona evra, ali je taj posao u poslednjem trenutku propao.

Ppominjali su se brojni klubovi iz najjačih liga, ali će po svemu suedeći karijeru pokušati da oživi na Mestalji.

A zašto Valensja?

Upravo iz razloga zbog kojeg je i nastao haos u klubu - menadžer Žorž Mendeš.

Andre Silva, FK Milan Doveden kao veliko pojačanje koje u potpunosti nije opravdao očekivanja; Foto: Guliver/Marco Luzzani/Getty Images

On je agent Silvi i desna ruka predsednika Pitera Lima koji pokušavaju da naprave'' menadžerski klub''. Protiv nji,h ali i protiv takvog načina vođenja kluba bori se direktor Mateu Aleman, najzaslužniji za ponovni procvat kluba, koji sad preti da će sa svojim saradnicima napustiti klub.

Odlazak Rodriga i dovođenje Mendešovog igrača mogla bi da bude kap koja će preliti čašu. Ako dođe do odlaska Alemana očekuju nas burni dani oko Mestalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA