≫ 

Stojković poklonio gol Turcima, pa odbranio zicer za prolaz Partizana u plej-of Lige Evrope! (VIDEO)

Partizan je posle ranog kiksa Stojkovića morao grčevito da se bori za prolazak u završnicu kvalifikacija!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope!

Protiv Malatije u Turskoj odbranili su beogradsku pobedu od 3:1, minimalno su poraženi sa 1:0, što je bilo dovoljno da se overi ulazak u završnu fazu takmičenja.

Nije bilo lako jer je već u uvodnim minutima Vladimir Stojković poklonio gol Turcima, ali oni to nisu umeli da materijalizuju.

Posle slabijeg prvog dela igre, crno-beli su se odlično branili u drugih 45 minuta, što je bilo dovoljno da se eliminišu Turci.

Savo Milošević sad ima zadatak da pripremi tim za konačni korak, protiv Moldea ili Arisa (u prvom meču bilo je 3:0).

Neće biti lako, jer je Partizan pokazao daleko manje nego pre nedelju dana, ne treba zanemariti ni kiks protiv Napretka sa 2:2 - izbledeo je ofanzivni sjaj za nedelju dana.

Malatija - Partizan Foto: Telegraf.rs

TOK MEČA, MALATIJA - PARTIZAN 1:0

93. minut - Sjajna šansa za Partizan preko Sadika, pa ludilo od akcije na drugoj strani! Samo su centimetri sprečili Partizan od eliminacije, kasnio je napadač Malatije da matira Stojkovića.

80. minut - Jedan udarac glavom je majstorski skinuo Stojković, dodatno je ubio samopouzdanje domaćinima.

73. minut - Lutovac je zamenio umornog Tošića., crno-beli nemaju mnogo prostora za kiks, vreme odmiče, ali su lepo zaključali prilaze golu. Usledile su provokacije Turaka, Stojković je gađan flašom pri izvođenju prekida uz aut liniju, pala je i jedna petarda na travnjak.

Vladimir Stojković Foto: Telegraf.rs

67. minut - Nastavlja se grčevita borba Partizana za održanje rezultata, Malatija napada prilično jalovo u poslednje vreme! Istovremeno, Stojković ne prestaje pri molitvama i ljubljenjem rukavice pre svakog prekida. Čini se da je kiks ostavio trag...

60. minut - Opasna je još jednom Malatija bila, ali je udarac blokiran na putu do gola! Ostojić je na vreme uleteo, posle udarca Šalalija.

52. minut - Duel je nastavljen bez izmena, Milošević ne menja adute, ali izostaju prave šanse, koje bi vratile mir crno-belima.

45+3. minut -  POLUVREME! Šalali je dobio žuti karton zbog obaranja Asana, a onda je Tošić izveo slobodan udarac. Odlično je centrirao, ali Sadik nije uspeo da da matira golmana turskog tima! Čak ga je nogom zakačio po glavi posle intervencije, ali za to nije sankcionisan, pa se izvukao.

40. minut - Smiraj igre od 30. do 40. minuta, s time da Malatija drži loptu skoro sve vreme.

Grobari Foto: Telegraf.rs

30. minut - Opasan šut Bifume sa desne strane, lopta je otišla uz stativu, izvukao se Partizan u ovoj situaciji!

25. minut - Bunili su se Turci tražeći penal, ali ni govora nije bilo o najstrožoj kazni. Pavlović je raširio ruke, ali ga je udarila lopta u telo i odbila se nazad. Šćekić je u jednom duelu potom "namazano" udario Jahovića i raskrvario mu nos, a prošao bez kartona.

20. minut - Još jednom je viđena gužva u 16 metara Partizana, ali su ovaj put to crno-beli uspeli da anuliraju intervencijom pre šuta, Ostojić i Pavlović su sprečili najgore.

14. minut - Probao je Partizan da iskoristi brzinu Asana na levom krilu, Turci su reagovali u poslednjem trenutku. Onda je opet Asano bio u akciji, iskosa sa leve strane je šutirao, ali preko prečke.

10. minut - Presekao je ovakav gol crno-bele, Stojković nije mogao da poveruje šta je sebi dozvolio, a onda je viđena još jedna šansa, u kojoj je loš bio završi pas za Jahovića.

6. minut - Jeftino je Partizan primio gol, Stojković je kiksnuo! Istrčao je na 18 metara od gola, gde nije mogao da interveniše rukama. Onda je probao glavom da reaguje i pogrešio, Jahoviću je samo poklonio loptu!

1. minut - Počela je utakmica! Domaćini su se potrudili da prirede vruć ambijent i doček Partizanu, svoj tim su ohrabrili koreografijom sa velikim zastavama Turske.

Redari Foto: Telegraf.rs

UOČI MEČA:

Crno-beli su pobedili Turke u Beogradu sa 3:1 i predstoji im da overe dalji plasman u završnicu takmičenja, u kojoj je protivnik Molde ili Aris (3:0 u prvoj utakmici).

Turci nisu izgubili nadu u prolaz, izveštač Telegrafa zabeležio je veliku gužvu u redu za karte, iako utakmica medijski baš i nije bila propraćena.

Savo Milošević nije mnogo oklevao sa sastavom, izveo je najofanzivniju moguću postavu!

MALATIJA - PARTIZAN 1:0

(Jahović 6)

Stadion: Jeni Malatija Sudija: Kris Kavanah (Engleska)

Malatija: Farnol, Šebake (od 11. Kagiran), Mina, Akbaš, Kaš, Šalali, Jildirim, Tore, Giljerme (od 74. Tozlu), Bifuma (od 68. Fofana), Jahović

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Tošić (od 71. Lutovac), Suma (od 82. Pavlović), Asano, Sadik (od 94. Ožegović)

VIDEO - Savo Milošević pokazao da može da pimpluje "do sutra"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    15. avgust 2019 | 19:20

    Ako bude sviran penal za turke neka ga puca Stojković

  • Zvezdaš od 1967

    15. avgust 2019 | 19:24

    Navijam večeras za Partizan kao što smo nekada dolazili na Sever JNA da navijamo za naše protiv Rome, Dinama, Hajduka... To je nekada bilo normalno. I grobari protiv Milana na Marakanu. Deco, malo mi vas je žao. Niste stasali još dovoljno da volite a već znate da mrzite. Ajmo grobari. Ne treba mi Zvezda bez Partizana.

  • Nbgg

    15. avgust 2019 | 19:43

    Stojkovic ima neki nadimak od delija pa mozda je zbog toga onako bratski primio gol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA