≫ 

Spektakl u Subotici, Tomane pogodio za Zvezdinu triler pobedu! (VIDEO)

Ovakve utakmice vraćaju navijače na stadion

RED STAR Foto. MN Press

Fantastičan meč gledalo je skoro 10.000 navijača u Subotici, Zvezda i Spartak su ih počastili utakmicom za pamćenje, uz trijumf Beograđana 3:2 koji je stigao u samom finišu preko Portugalca Tomanea!

Bio je to vrhunac vrlo uzbudljivog superligaškog duela u kojem smo videli sve što fudbal čini opijumom za mase: efektne golove, brojne šanse, rezultatsku neizvesnost i ono najbolje - pune mreže!.

Junak Zvezdine pobede definitivno je bio Tomane, koji polako, ali sigurno počinje da se isplaćuje, što je u Subotici potvrdio sa golom i asistencijom. Zvezda je tako došla do četvrte pobede uz meč manje, pa se sad mirno okreće meču sezone protiv Jang Bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona.

VIDEO: Gol Tomanea za pobedu crveno-belih u Subotici

Portugalac je početkom drugog poluvremena upisao sebi i asistenciju, servirao je Simiću savršenu šansu, a ovaj pogodio za preokret crveno-belih (1:2), što je tek bila uvertira za velika uzbuđenja i triler završnicu.

VIDEO: Asistencija Tomanea, gol Simića - Zvezda vodi 2:1

Zvezda i Spartak su igrali spuštenih gardova, i to je ono što je ovaj meč učinilo toliko napetim i zanimljivim. O napadačkim pretenzijama i jednih i drugih najbolje svedoči činjenica da su gosti prvu veliku šansu imali već u 17. sekundi (Jevtović sam pred golmanom), a da su Subotičani poveli već u 6. minutu - i to preko bivšeg Zvezdinog omladinca Lazara Tufegdžića.

Lepo se namestio Tufegdžić ispred Milunovića, ovaj je kasnio u bloku, pa je usledila egzekucija koju je Borjan sačekao na "krivoj nozi".

VIDEO: Gol Spartaka za vođstvo protiv Zvezde

Usledio je talas napada Beograđana koji su, valja to istaći, igrali u potpuno promenjenom sastavu u odnosu na evropske mečeve: nije bilo Marina, Degeneka, Jovančića, Boaćija, Kanjasa i Ivanića, pa su "drugopozivci" dobili šansu, među njima i Vulić - igrač koji i najviše koristi ukazano poverenje Milojevića.

Upravo je eks fudbaler Napretka pogodio za egal pred poluvreme, kao kruna ofanzivne igre gostiju. Precizno je "tukao" Vulić van kaznenog prostora, u donji desni ugao na šta danas odlični golman Ostojić nije imao odgovor - 1:1.

VIDEO: Gol Zvezde za 1:1, Vulić je bio hirurški precizan  

Nastavak meča bio je najbolja reklama superlige kao takmičenja - spektakl!

Zvezda je, rekosmo, povela preko Simića, a onda su Subotičani "dobili krila" i krenuli u opasan nalet. Imao je sreće Borjan u dve situacije, a onda je matiran kad se tome niko nije nadao - sa skoro 30 metara! Dunđerski je uhvatio junaka crveno-belih iz Kopenhagena "na spavanju", lopta mu se izmigoljila iz rukavica i završila u mreži - za delirijum na tribinama.

VIDEO: Evrogol Dunđerskog, kiks Borjana - za novi egal u Subotici 

Finiš je obećavao dramu, a nije se dugo čekalo na novo vođstvo Zvezde, koje je stiglo pet minuta pre kraja meča. Tomane je pokazao koliko je opasan finišer, kao mačka je reagovao na oštar centaršut Gajića, podmetnuo se za 3:2, za svoj "prvenac" kojim se sasvim sigurno nametnuo kao ozbiljna napadačka opcija za period koji dolazi.

Nisu Subotičani imali snage za još jedan gol, podvig o kom su sanjali se nije desio, ali za prikazano protiv izrazitog favorita Spartakovi igrači i njihov trener Gaćinović zaslužuju sve pohvale.

Treba reći i to da su navijači Zvezde, koji su upotpunili lepo fudbalsko veče u Subotici, pesmom i parolama pružili podršku pevaču Vladi Gerogievu koji se zbog pesme "Tamo daleko" našao na udaru crnogorskih vlasti.

VIDEO: podrška Delija za Vladu Georgieva

Spartak - Crvena zvezda 2:3

(Tufegdžić 6, Dunđerski 79 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 85)

Kapacitet: 13.000

Sudija: Novak Simović

Projektovani sastavi:

Spartak (4-2-3-1): Ostojić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević (od 83. Ivančević) - Jočić, Marčić - Mladenović, Tufegdžić, Denković - Šormaz

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (od 46. Žander) - Petrović (od 76. Ivanić), Vulić - Krstović (od 55. Vukanović), Simić, Jevtović - Tomane.

Golubice zasenile fudbalere Spartaka i Zvezde: Subotica se pokonila učesnicama Lige šampiona

Superliga Srbije, peto kolo:

Inđija – Radnik 2:1

(Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16)

Čukarički – Proleter 2:1

Mladost – Radnički Niš 1:1

Spartak Subotica – Crvena zvezda 2:3

nedelja:

Partizan – Rad 19

Mačva – Napredak 20

Vojvodina – Bačka Topola 20

petak:

Voždovac – Javor 2:1

(Nikolić 12p, Nišić 27 - Petković 10)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO: Trener Zvezde na ivici infarkta tokom penal serije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    17. avgust 2019 | 22:14

    Za franje koji su se pitali gde nam je Tomane, evo ga drugari - asistencija i golcina!

  • Žika Živac

    17. avgust 2019 | 21:53

    Bravo Zvezdo.Sve čestitke Spartaku, oni su za partizan klasa!

  • Лићми

    17. avgust 2019 | 22:00

    Права првенствена утакмица свака част обема екипама и да и остале утакмице биду овако узбудљиве и занимљиве и са лепим акцијама и головима. ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA