'Loš momak' Premijer lige vaskrsnuo: Zaboravljena engleska nada rešeta mreže u Belgiji

Berahino odigrao prva dva kola i u oba bio strelac

  • 0
Saido Berahino

Foto: Gulver/Getty Images/Tony Marshall

Pisali smo o tome kako je Saido Berahino imao sve pred sobom, bistavu karijeru i zvanje prvog napadača Engleske ali je sve to prosuo u vodu stilom života, ali i povredama, koje su ga u jednom trenutku sustizale jedna za drugom.

Nakon loše epizode u Stouku bivši centarfor VBA rešio je da napusti Englesku i preseli su u Belgiju. Napravio je potez karijere!

Pad i inaćenje poćelo je kada VBA nije želeo da ga proda Čelsiju, od tad Berahino više nije bio isti igrač sve do sada.

Jedva je uspeo da pronađe klub ali ga je izabrao majstorski. Belgijski Zulte Varegem mu je udahnuo novi život i oživeo mu ponovo golgeterski instinkt.

Prvi gol u novom klubu postigao je nepuna 24 sata od potpisivanja ugovora. Bio je to meč prvog kola novog šampionata, a Engelzu je bilo neophodno 78 minuta za postizanje gola.

Njime je zapečatio veliko iznenađenje i pobedu svog Zultea protiv favorizovanog Genka u gostima sa 0:2.

Drugo kolo igralo se ovog ponedeljka i Zute je dočekao Šarlroa. Ubedljivo su pobedili rezultatom 3:1 a Berahino je ponvo zatresao mrežu, i ponovo je to bio drugi gol njegove ekipe.

Engelska štampa mu se podsmevala zbog transfera u Belgiju, zbog lako protraćenog talenta i zbog toga što je poslednji gol postigao pre više od pola godine (22.12.2018.), a za celu prošlu sezonu postigao je samo pet golova.

Sada se "diže iz pepela" i, ako ovako nastavi, ovo će mu definitivno biti najbolji potez u karijeri. Imamo već primer Troja Dinija iz Votforda koji je tek prošle godine eksplodirao u svojoj 30. godini.

Možda je sve samo trenutni bljesak, ali će svakako biti zanimljivo ispratiti Zulte ove sezone, jer u svojim redovima imaju jednog od najtalentovanijih engleskih napadača još od Vejna Runija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA